Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Zo ziet Android 7.0 op de Samsung Galaxy S7 er uit – bèta nu beschikbaar

Thomas Haenen
10 november 2016, 12:01
2 min leestijd
Zo ziet Android 7.0 op de Samsung Galaxy S7 er uit – bèta nu beschikbaar

Bezitters van de Samsung Galaxy S7 kunnen nu al aan de slag met Android 7.0 Nougat. De fabrikant lanceerde vandaag een bèta voor de nieuwe software, en screenshots zijn nu al beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S7 Android 7.0-bèta

De voorlopige versie van Android 7.0 voor de Samsung Galaxy S7 is vanaf vandaag beschikbaar, zo meldt SamMobile. Dat blijkt uit informatie op Samsungs website. Vooralsnog kunnen alleen Britse en Amerikaanse gebruikers van het toestel de software testen, maar mogelijk wordt de voorlopige update later ook uitgerold naar andere landen. Onderstaande screenshots bieden een eerste idee van de aanpassingen die Samsung gaat doorvoeren.

Mocht je de update toch al willen proberen, dan kun je de nieuwe software handmatig downloaden en installeren. Let daarbij wel op dat het om een voorlopige versie gaat, dus je zult nog regelmatig tegen bugs en andere problemen aanlopen. Het is af te raden de update te installeren als je op je smartphone rekent voor dagelijks gebruikt. De Galaxy S7 firmware kan hier gedownload worden, voor de Galaxy S7 Edge update kun je hier terecht.

Britse en Amerikaanse gebruikers die nu al aan de slag willen met Android 7.0 Nougat kunnen zich ook direct aanmelden voor het Galaxy Beta Program. Daarvoor moet je de ‘Galaxy Beta Program’-app downloaden via Samsung Apps. Daarmee ben je echter nog niet gegarandeerd aan de beurt: Samsung laat gebruikers een registratieformulier invullen en maakt op basis daarvan zelf een selectie.

De testperiode loopt van 9 november tot halverwege december. Zowel bezitters van de gewone Galaxy S7 als de gebogen Galaxy S7 Edge mogen meedoen. Samsung geeft de voorlopige software vrij om te kunnen testen of deze soepel en stabiel loopt, dus gebruikers kunnen nog tegen kleine problemen aanlopen.

Samsung heeft nog niet aangegeven wanneer het de definitieve versie van de Android 7.0-update voor de Galaxy S7 lanceert. Vermoedelijk gebeurt dat enkele dagen tot weken nadat de test wordt afgerond. De Galaxy S7 is de eerste Samsung-smartphone die een update naar Android 7.0 ontvangt.

Nieuw in Android 7.0

Android 7.0 Nougat introduceert onder andere een splitscreenmodus, waarmee je twee apps tegelijk in beeld kunt brengen. Ook zijn er verbeteringen doorgevoerd die het accuverbruik op de achtergrond beperken. In onze Android 7.0 review lees je meer over de nieuwe functies. Het is nog onbekend of Samsung zelf nieuwe features uitrolt met Nougat. Google introduceerde onlangs al Android 7.1, met verdere kleine verbeteringen, maar die update verschijnt waarschijnlijk pas volgend jaar voor de Galaxy S7.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: SamMobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu