‘Samsung Gear VR verschijnt op 1 december’

Gijs Ettes
6 oktober 2014, 19:03
1 min leestijd
‘Samsung Gear VR verschijnt op 1 december’
Samsung Gear VR release

De Samsung Gear VR release vindt op 1 december plaats, als we althans uitgelekte interne documenten mogen geloven die in handen zijn gekomen van G for Games. De website dook in documenten van de klantenservice van het bedrijf en achterhaalde de prijs en mogelijke releasedatum van de virtual reality-bril van Samsung. Al eerder was officieel bekendgemaakt dat de Gear VR 199 euro gaat kosten in Nederland en België, maar een verschijningsdatum  was nog niet bekend.

Het kan overigens zijn dat de nu uitgelekte Gear VR release alleen geldt voor Zuid-Korea en dat het accessoire pas later in de rest van de wereld verschijnt. De virtual reality-bril wordt sowieso nog dit jaar uitgebracht en zal aanvankelijk alleen samenwerken met de Galaxy Note 4.

De Gear VR is nu te koop in de Samsung E-Store (advertorial)
samsung-gear-vr
  • Geschikt voor de Galaxy S6
  • “Powered bij Oculus”
  • Uit voorraad leverbaar
  • Nu voor € 199,95

Meer info  Bestellen

Lees verder na de advertentie.

Meer over de Gear VR

Samsung Gear VR officieel

De Gear VR is Samsungs eerste virtual reality-bril die werd ontwikkeld in samenwerking met het bedrijf Oculus. Het accessoire is gemaakt van zachte, flexibele en lichtgewicht materialen en heeft in tegenstelling tot de Oculus Rift geen eigen scherm. De Gear VR  maakt gebruik van grote lenzen die het scherm van de Note 4 omtoveren tot een driedimensionaal beeld dat de gebruiker omgeeft.

Om de  gadget  te gebruiken, moet je het toestel in de virtual reality-bril schuiven. Aan de voorzijde van het apparaat is hiervoor een micro-usb-aansluiting te vinden. Vervolgens kan het accessoire gebruikmaken van het scherm en de sensoren van de smartphone om een virtual reality-effect te creëren.

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Gear VR
Samsung Gear VR

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu