De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Google Assistent is er nu in België: 3 belangrijke vragen beantwoord

Wouter Nijsen
28 mei 2019, 11:43
2 min leestijd
Google Assistent is er nu in België: 3 belangrijke vragen beantwoord

De Google Assistent werkt vanaf vandaag ook in België. De Belgische Assistent heeft een tijdje op zich laten wachten en in dit artikel beantwoorden we de belangrijkste vragen voor je.

Google Assistent in België

1. Op welke apparaten is de Google Assistent beschikbaar?

In Nederland is de Google Assistent sinds vorig jaar beschikbaar, maar gebruikers in België hebben veel langer moeten wachten. Daar komt nu verandering in: de Belgische Assistent wordt op dit moment geleidelijk uitgerold.

Het slimme hulpje werkt op alle Android-telefoons met Android 5.0 (Lollipop) of hoger, maar ook met iOS 10 en nieuwer. iPhone-gebruikers in België dienen de losse Google Assistent-app te downloaden in de App Store.

google assistent redesign

Je activeert de Google Assistent door op je Android-toestel de homeknop in te drukken en eventjes vast te houden. Vervolgens verschijnt het slimme hulpje in beeld en kun je een vraag stellen.

Omdat de Belgische Assistent op dit moment wordt uitgerold, duurt het even voordat iedere gebruikers ‘m ziet. De Belgische Assistent heeft overigens een Nederlands accent en werkt ook op hoofdtelefoons.

2. Welke Actions on Google zijn er?

Met de Google Assistent kun je ook met allerlei bedrijven in contact komen. Dit is mogelijk door de Actions on Google, het ontwikkelaarsplatform waarmee bedrijven de mogelijkheden van de spraakassistent uitbreiden. In Nederland zijn er al verschillende Actions on Google, zoals die van Albert Heijn, Bol.com, KLM, Transavia en PostNL.

Bij de release van de Assistent in België zijn ook een aantal Actions beschikbaar. Telenet en Proximus doen bijvoorbeeld mee en laten je via de Google Assistent je dataverbruik opvragen. Met de Actions van de NMBS (Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen) kun je aan het slimme hulpje vragen of je trein op tijd rijdt. Door ‘Praat met Bpost’ te zeggen, kun je vragen wanneer je pakketje wordt bezorgd.

android in 2018

3. Komt de Google Home naar België?

De Belgische Google Assistent werkt voorlopig alleen op smartphones en koptelefoons, maar de slimme speakers van Google laten nog eventjes op zich wachten. De Google Home, Home Mini en Nest Hub moeten over enkele maanden verschijnen. In Nederland zijn de reguliere Home en kleinere Home Mini al een tijdje verkrijgbaar.

Sinds vandaag is de Google Nest Hub hier officieel verkrijgbaar. Dit apparaat heeft ook een scherm en kost in Nederland 129 euro. Van plan de Google Nest Hub te kopen? Check dan ook eens onze videoreview hieronder.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's