De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Poll: Nederland gebruikt Google Assistent (nog) niet – jij wel?

Thomas Haenen
28 november 2018, 13:50
2 min leestijd
Poll: Nederland gebruikt Google Assistent (nog) niet – jij wel?

Uit een nieuw onderzoek blijkt dat een ruime meerderheid van Nederland nog nooit van de Google Assistent gehoord heeft. Wij zijn benieuwd: hoe vaak gebruik jij het stemgestuurde hulpje?

Google Assistent poll: weinig gebruikers in Nederland

Slechts 8 procent van alle Nederlanders zegt de Google Assistent wel eens te gebruiken, zo blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau IPSOS. Een navraag onder duizend Nederlanders leerde dat slechts een klein deel nooit een stemassistent gebruikt, en er überhaupt niet bekend mee is.

Google staat qua gebruik en naamsbekendheid op een tweede plaats, en moet alleen Siri voor zich laten. Apples hulpje wordt door 12 procent van alle Nederlanders regelmatig gebruikt. Dat is geen hele grote verrassing: Apple bracht begin 2015 al een Nederlandstalige versie van de iPhone-assistent. Google had veel langer de tijd nodig, en lanceerde zijn Nederlandse Assistent pas dit najaar.

Ruim vier op de vijf Nederlanders gebruikt dus nooit een stemassistent, zo blijkt uit het onderzoek. Dat is een opvallend groot aantal, zeker als je bedenkt dat zowel Siri als de Google Assistent inmiddels standaard op elke iPhone en Android-telefoon staan.

Hoe vaak gebruik jij de Google Assistent?

We zijn echter wel benieuwd hoe vaak jullie de Google Assistent gebruiken. We gaan er vanuit dat lezers van Android Planet in ieder geval bekend zijn met populaire diensten van Google. Met de introductie van de Nederlandse Google Assistent, en veel aanbiedingen op de goedkope Home Mini is het handige hulpje in ieder geval binnen handbereik.

Maar hoe vaak gebruik je de Assistent nu echt, op je smartphone, een Google Home of een ander apparaat? Vul de poll hieronder in en laat het ons weten. Doet de poll het niet, check dan de link hieronder om ‘m alsnog in te vullen. En laat ook vooral van je horen in de reacties, want we zijn benieuwd waar jij de Assistent het meest voor gebruikt. Wat zijn je favoriete functies?

→ Zie je de poll niet? Stem dan via deze link

Lees meer over de Google Assistent

Via: NU.nl
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Home
Google Home

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu