De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Google verandert Google Cast toch weer in Chromecast’

Erwin Vogelaar
23 november 2016, 19:31
2 min leestijd
‘Google verandert Google Cast toch weer in Chromecast’

Soms lijkt het alsof Google maar wat doet. Zeker als het op het bedenken van namen aankomt. Eerder dit jaar is Chromecast nog deels Google Cast geworden, maar nu komt er weer een Google Cast naamsverandering naar Chromecast.

Lees verder na de advertentie.

Google Cast naamsverandering

Google blijft ons verwarren als het gaat om namen. Nergens is het zo’n rotzooitje als bij de naamgeving rond het casten van content. Toen het casten naar andere apparaten naast de Chromecast geïntroduceerd werd, koos Google voor de naam Google Cast. De Chromecast-app kreeg die naam ook. Eerder deze maand is de naam van de app weer veranderd naar Google Home, om aan te geven dat alle castproducten zoals Google Home, de Chromecast en Google Cast er mee bestuurd kunnen worden.

https://twitter.com/Chromecast/status/801111758748483584

Nu lijkt Google echter weer terug te gaan naar de naam Chromecast. Het officiële Twitter-account van Google Cast heeft zijn naam al aangepast. De naamswijziging is officieel aangekondigd via bovenstaande tweet. Ook op de Google Cast-website wordt er nu gesproken over ‘Chromecast built-in’ en niet enkel meer Google Cast.

Dus even voor het overzicht: De app waarmee je beelden en audio kunt aansturen op je verschillende apparaten blijft voorlopig Google Home heten. Het losse apparaatje dat je in je televisie stopt heet een Chromecast, maar ook de andere apparaten waar je media naar stuurt horen bij de naam Chromecast. Of het nou ingebouwd is of niet. Afgezien van de Google Home, hoewel deze ook gewoon bestaat uit de hardware van een Chromecast. We zijn benieuwd of deze producten over een half jaar nog zo heten. Mogelijk zal dit afhangen van het succes van Google Home en zijn we over enkele maanden massaal aan het ‘homen’ in plaats van ‘casten’. Het is nog niet duidelijk of bijvoorbeeld de Google Cast-functie in je webbrowser ook Chromecast gaat heten.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast 2018
Google Chromecast 2018

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu