De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Teardown: Zo ziet Google Home er van binnen uit

Erwin Vogelaar
7 november 2016, 19:12
2 min leestijd
Teardown: Zo ziet Google Home er van binnen uit

De Google Home-teardown van iFixit laat zien waar deze slimme speaker uit bestaat. Spoilers: voornamelijk een Chromecast en een hoop lijm.

Lees verder na de advertentie.

Google Home teardown

De Google Home is nu te koop in de Verenigde Staten. Helaas kunnen we er in de Benelux nog niet mee aan de slag zonder te importeren, maar omdat het apparaat nu verkocht wordt, is er steeds meer bekend over de slimme speaker. Zo heeft website iFixit de Google Home compleet uit elkaar gehaald om te zien wat er allemaal binnenin het ding gebeurt. Voordat het apparaat vakkundig gemold is, heeft iFixit eerst een röntgenfoto gemaakt.

google home teardown

Onder de kap zit stiekem een tweede generatie Chromecast verwerkt. Dit betekent dat de Google Home een Aramada 1500 Mini Plus bevat met twee ARM Cortex-A7-cores. Daarnaast zit er 256GB opslagruimte in en 512MB RAM. Om het apparaat echter helemaal uit elkaar te halen, is er best wat werk nodig. De basis is uiteraard makkelijk te verwijderen, omdat je deze kunt omruilen voor verschillende kleuren. Het probleem zit dieper bij de speaker zelf, specifiek een plaatje dat extreem goed vastgelijmd zit. Met hitte, alcohol en kracht is het uiteindelijk losgekomen.

Uiteraard haalt iFixit apparaten niet zomaar uit elkaar, want er zit een nobel doel achter. De website test op deze manier hoe goed apparaten te repareren zijn. Goed nieuws: Google Home scoort een 8 van de 10. Dit komt omdat er weinig bewegende onderdelen zijn en er enkel standaard schroefjes worden gebruikt. Veel componenten zijn daarnaast modulair, waardoor ze goed los van elkaar vervangen kunnen worden. Het grote nadeel is dat je soms wat hitte, alcohol en vooral kracht nodig hebt om overal bij te komen. Dit onderdeel zal voor de meeste reparaties echter op z’n plek blijven zitten. Ter vergelijking: Google Home-concurrent Amazon Echo scoort een 7 van de 10.

Lees het laatste nieuws over Google Home

Bron: iFixit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Home
Google Home

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu