Google Home en Assistent krijgen gepersonaliseerd nieuwsoverzicht

Thomas Haenen
7 december 2018, 9:27
2 min leestijd
Google Home en Assistent krijgen gepersonaliseerd nieuwsoverzicht

Het nieuwsoverzicht van je Google Home wordt binnenkort een stuk persoonlijk. Google gaat automatisch korte nieuwsverhalen combineren en aanbieden op basis van jouw interesses.

Lees verder na de advertentie.

Google gaat Google Home nieuwsoverzicht personaliseren

Het zoekbedrijf wil de nieuwsberichten op je Google Home of Home Mini relevanter maken. Nu krijg je nog complete uitzendingen van radioprogramma’s of podcasts voorgeschoteld als je om het nieuws vraagt, maar vaak zitten er dan veel verhalen tussen die voor jou wat minder relevant zijn. Om je toch in een paar minuten bij te kunnen praten over de allerbelangrijkste zaken, gaat Google automatisch audioclips combineren.

Vraag je de Google Home of Google Assistent straks om het laatste nieuws, dan krijg je bijvoorbeeld eerst een clip van een lokale omroep met nieuws uit de buurt, gevolgd door een clip van een sportzender die de wedstrijd van de vorige avond bespreekt. Ook nieuws over je favoriete sterren, smartphones die je interessant vindt of andere onderwerpen die je met interesse volgt, kunnen voorbij komen.

In een voorbeeldvideo laat Google zien dat er steeds slechts korte clips afgespeeld worden. Je hoeft dus niet meer een programma van twintig minuten af te luisteren om al het nieuws te horen: de Google Assistent zorgt ervoor dat je direct de meest relevante, bondige clip voorgeschoteld krijgt. Bovendien leert de Assistent continu bij. Je kunt namelijk verhalen overslaan, en als je bepaalde onderwerpen vaak skipt zullen ze minder voorbij komen.

Voorlopig alleen in Amerika

Gebruikers van de Amerikaanse Google Assistent kunnen al vanaf vandaag met de functie aan de slag. Het zoekbedrijf werkt voor deze eerste fase samen met twintig grote mediabedrijven, waaronder de New York Times, Washington Post WNYC en CNBC. Clips van al deze bedrijven worden indien relevant automatisch in het nieuwsoverzicht van gebruikers geplaatst.

Helaas is de functie vooralsnog niet beschikbaar in andere landen. Of en wanneer het gepersonaliseerde nieuwsoverzicht voor de Nederlandse Google Assistent verschijnt, is nog onduidelijk. Op de Nederlandse Google Home kun je ook een nieuwsoverzicht aanvragen, maar dan krijg je simpelweg de laatste uitzending van bijvoorbeeld het NOS Journaal of het ANP te horen.

→ Lees ook onze vergelijking: Google Home versus Home Mini

Meer over de Google Assistent

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Home
Google Home

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu