Google werkt aan wifi-app die inlogt op hotspots: is dat wenselijk?

Gijs Ettes
21 februari 2014, 12:22
2 min leestijd
Google werkt aan wifi-app die inlogt op hotspots: is dat wenselijk?
Google wifi-app

Naar verluidt werkt Google aan een wifi-app voor Android en iOS die automatisch verbinding maakt met de gratis openbare hotspots die je vindt bij bijvoorbeeld Starbucks. Dit melden anonieme bronnen aan Engadget. Momenteel is Google de Android-app aan het testen op het hoofdkantoor in Mountain View. Vooralsnog is die test beperkt, maar mogelijk wordt de wifi-app op termijn beschikbaar in alle 7000 Amerikaanse Starbucks-filialen. Op dit moment helpt Google al met het versnellen van het internet in Starbucks.

Mocht de wifi-app van Google op termijn beschikbaar worden voor de koffiedrinkers van Starbucks, dan kunnen zij zonder op een knop te drukken direct verbinding maken met internet. Nu vereist het inlogproces nog dat je hotspot zoekt en verbinding maakt, waarna je akkoord moet gaan met de gebruikersvoorwaarden. Als het aan Google ligt, wordt dit geautomatiseerd. Maar is dat wel zo wenselijk?

Lees verder na de advertentie.

Gemak dient de mens en een wifi-app die ervoor zorgt dat je (bijna) overal snel met het web kunt verbinden, kan handig zijn én je databundel flink ontzien. Het nadeel is echter dat veel openbare wifi-hotspots slecht beveiligd zijn en niet voorzien van de laatste software, waardoor ze een gemakkelijk doelwit zijn voor hackers. Ben je verbonden met een openbare hotspot en ga je ergens inloggen, online shoppen of je bankzaken regelen, dan is de informatie die je verstuurt, te onderscheppen.

Fraude ligt op de loer en zodoende is het belangrijk dat de hotspots die in de toekomst overweg kunnen met een wifi-app van Google (of een andere partij) zijn voorzien van goede encryptie. Het is mogelijk dat Google op termijn gaat samenwerken met wifi-bedrijf Boingo om automatisch inloggen ook mogelijk te maken op de hotspots van dat bedrijf. Google zelf was in 2006 een van de eerste partijen die gratis draadloos internet aanbod in een stad.

Het laatste Google nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu