Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Google brengt dit jaar nieuwe Google Home en slimme camera uit’

Wouter Nijsen
13 februari 2019, 13:50
2 min leestijd
‘Google brengt dit jaar nieuwe Google Home en slimme camera uit’

Google zet steeds meer in op hardware en heeft voor 2019 grote plannen. Het bedrijf zou van plan zijn om naast nieuwe Pixel-smartphones, ook een slimme camera en nieuwe versie van zijn Google Home-speaker uit te brengen.

Lees verder na de advertentie.

‘Google slimme camera op komst’

Dat meldt Nikkei Asian Review, dat zich baseert op diverse bronnen die bekend zouden zijn met Googles plannen. Net als voorgaande jaren komt het bedrijf later dit jaar met een high-end Pixel-telefoon, die de concurrentie aan moet gaan met andere Android-vlaggenschepen.

Nieuw is dat Google dit jaar waarschijnlijk ook komt met een goedkopere Pixel, gericht op prijsbewuste consumenten en gebruikers in opkomende markten.

google home apparaten

De bronnen van Nikkei Asian Review hebben het ook over een slimme camera van Google, al is het nog onduidelijk of het apparaat onder het Google- of Nest-merk komt te vallen. Google nam Nest in 2014 over en bracht het begin vorig jaar onder in het hardwareteam van de zoekgigant. Dit had toen geen gevolgen voor de merknaam van Nest: die bestaat op dit moment gewoon naast die van Google.

Ook moet er in 2019 een nieuwe Google Home verschijnen. Op dit moment bestaat de line-up van Googles slimme speakers uit de Home, Home Mini, Home Max en Home Hub. Laatstgenoemde is nog een stukje slimmer en handiger, omdat het apparaat een scherm heeft. Het is onduidelijk welke nieuwe Home-apparaten op de planning staat, wel weet Nikkei Asian Review te melden dat Google dit jaar een eigen smartwatch wil uitbrengen. Deze ‘Pixel Watch’ moet gaan concurreren met de Apple Watch.

Made by Google

Google kondigt zijn nieuwste hardwareproducten doorgaans aan tijdens het Made by Google-event, dat de afgelopen jaren telkens in oktober plaatsvond. Daarom lijkt het aannemelijk dat de nieuwe Pixel-telefoon, smartwatch, Google Home en slimme camera in die maand dit jaar worden aangekondigd.

Bij de laatste Made by Google-presentatie toonde Google de Pixel 3 en Pixel 3 XL, twee high-end smartphones die tot nu toe niet officieel in Nederland zijn verschenen. Ook werd toen de Google Home Hub, Pixel Slate en een nieuwe Chromecast uit de doeken gedaan.

→ Lees ook onze review van de Google Pixel 3 XL
→ En check de recensie van de Chromecast (2018)

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Nest Hub
Google Nest Hub

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu