Googles zoekmachine krijgt deze twee controversiële aanpassingen

Erwin Vogelaar
26 juli 2017, 20:34
2 min leestijd
Googles zoekmachine krijgt deze twee controversiële aanpassingen

Van deze twee veranderingen worden Google Zoeken-gebruikers niet blij. Eentje merk je wellicht niet, maar de ander is niet te missen.

Lees verder na de advertentie.

Google Zoeken veranderingen

Google maakt enkele veranderingen aan zijn veelgebruikte zoekmachine. De eerste verandering gaat om Instant Search, dat verdwijnt door de focus op zoeken via smartphones. De tweede verandering gaat enkel nog om een test, maar is niet iets waar iedereen blij van wordt: automatisch afspelende video’s in de zoekresultaten. We weten nu dat deze functie ook op smartphones wordt getest.

Instant Search verdwijnt

Google introduceerde in 2010 Instant Search. Dit betekent dat de zoekmachine al tijdens het typen van de eerste letters en woorden zoekresultaten toont en deze aanpast als je verder typt. Best handig. Toch wordt deze functie verwijderd.

Inmiddels wordt namelijk meer dan de helft van alle zoekopdrachten ingevoerd via een smartphone en dan is Instant Search niet relevant. Er staat namelijk al een toetsenbord in beeld. Door Instant Search nu op desktop te verwijderen, stelt Google het zoeken op elk apparaat sneller te maken. Zocht je dus enkel via je smartphone, dan merk je geen verschil. Het zoeken via een desktopcomputer werkt binnenkort dus wel anders.

Automatisch afspelende video’s ook op smartphones

Google test daarnaast een controversiële functie waarbij in de zoekresultaten video’s automatisch worden afgespeeld. Hier hadden we het gisteren al over, maar nu is duidelijk dat het zowel voor desktopcomputers als smartphones geldt. Als er bijvoorbeeld op een film wordt gezocht, speelt automatisch een trailer af met het geluid uit. Door op de video te tikken gaat het geluid aan.

google zoeken veranderingen

Deze functie wordt nog maar bij een klein aantal gebruikers getest. Gebruikers die de video’s in de zoekresultaten zien hebben gelukkig wel een nieuwe optie in de instellingen van de app om ‘autoplay’ uit te schakelen. Sowieso spelen deze video’s enkel af als er een wifi-verbinding actief is.

Lees het laatste nieuws over Google

Bronnen: 9to5google, The Verge
Bron afbeelding: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu