Honor Magic officieel: ‘slimmere’ en stijlvolle smartphone

Thomas Haenen
16 december 2016, 8:40
2 min leestijd
Honor Magic officieel: ‘slimmere’ en stijlvolle smartphone

Zojuist is de Honor Magic officieel onthuld. Deze smartphone beschikt over een scherm dat van rand tot rand loopt en een flink aangepaste versie van Android. Het toestel is voorlopig niet in Nederland te koop.

Lees verder na de advertentie.

Honor Magic officieel

Honor, het submerk van Huawei, viert deze maand haar derde jubileum. Dat doen ze met een opvallend vlaggenschip dat vooralsnog alleen in China te koop is. De Honor Magic beschikt over een scherm dat doorloopt tot in de rand. Daarnaast claimt Honor enkele aanpassingen te hebben gemaakt aan Android om het besturingssysteem slimmer en gebruiksvriendelijker te maken.

Het toestel beschikt over een 5,09 inch scherm dat lijkt door te lopen tot in de randen. Eerdere geruchten spraken over een voorkantvullend display, vergelijkbaar met de Xiaomi Mi Mix, maar dat lijkt niet te kloppen. Aan de boven- en onderkant van het scherm zitten nog zwarte balken, inclusief homeknop en selfiecamera. Het scherm heeft een resolutie van 2560 bij 1440 pixels en is één van de eerste QHD-smartphones van Huawei en Honor.

Honor Magic officieel

De Honor Magic is voorzien van Android 6.0 Lollipop met de nieuwe Honor Magic Live-interface. Het lijkt een hevig aangepaste versie van het besturingssysteem te zijn, met verschillende slimme foefjes. Zo licht het beeldscherm automatisch op zodra je het toestel oppikt of uit je zak pakt, maar verschijnen notificaties alleen in beeld als de gezichtsherkenning weet dat jij het bent. In het donker zal de zaklantaarn automatisch ingeschakeld.

Tot slot zijn er enkele functies die vergelijkbaar lijken te zijn met Google Now, maar die waarschijnlijk alleen op de Chinese markt werken. Bestel je een taxi dan verschijnt het nummerbord op je lockscreen, net als het track & trace-nummer van pakketjes die je online besteld hebt.

Honor Magic specificaties

Hoewel het toestel enkele opvallende, vernieuwende dingen doet met software, loopt het qua specificaties een klein beetje achter. Zo beschikt het toestel over een Kirin 950, en niet de krachtigere nieuwe Kirin 960 die onder andere in de Huawei Mate 9 zit. De 12 megapixel-camera achterop lijkt vrijwel identiek te zijn aan de Huawei P9-camera die eerder dit jaar uitgebracht werd. Ook is het jammer dat het toestel nog op Android 6.0 loopt. De belangrijkste specificaties vind je hieronder.

  • 5,1 inch amoled-scherm met resolutie van 2560 bij 1440 pixels
  • Dubbele 12 megapixel-camera achterop, 8 megapixel-camera voorop
  • Kirin 950-chip met acht cores, 4GB werkgeheugen
  • 64GB opslagruimte, niet uitbreidbaar met geheugenkaart
  • Loopt op Android 6.0 met Honor Magic Live-interface
  • Accucapaciteit bedraagt 2900 mAh

De Honor Magic is voorlopig alleen in China verkrijgbaar. Hoewel eerdere smartphones van de fabrikant later ook een Europese release kregen, is het nog maar de vraag of dat ook met de Magic gaat gebeuren. Veel unieke aspecten van het toestel zijn aan de software verbonden en deze lijkt te zijn geoptimaliseerd voor de Chinese markt.

Lees het laatste nieuws over Honor

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu