‘HTC U11 heeft de allerbeste smartphonecamera’

Erwin Vogelaar
16 mei 2017, 20:32
2 min leestijd
‘HTC U11 heeft de allerbeste smartphonecamera’

De HTC U11-camera blijkt uitstekend te zijn. In een test van DxOMark scoort het toestel beter dan de Google Pixel, waarmee de U11 deze smartphone van de troon stoot. 

Lees verder na de advertentie.

HTC U11-camera scoort beter dan Google Pixel

De cameratesters van DxOMark stellen dat de HTC U11 zijn beloftes qua foto’s en video’s meer dan waar maakt. De Google Pixel wordt door de HTC U11 zelfs van zijn troon gestoten. De Pixel kreeg een score van 89 voor foto’s en 88 voor video’s en stond hiermee bovenaan de ranglijst van DxOMark. De HTC U11 doet het iets beter met een score van 90 voor foto’s en 89 voor video’s. Deze kleine verbetering betekent dat dit volgens deze tests de beste smartphonecamera op de markt is.

Voor foto’s laat de HTC U11-camera zowel binnen als buiten veel details zien, hoewel sommige buitenfoto’s wel iets blauwig ogen. Qua video stelt DxOMark dat het toestel sterk is in stabiliseren en beschikt over een goede autofocus. Wel verliezen de beelden details als er met slecht licht wordt gefilmd.

HTC U11-camera

In onze HTC U11 preview noemen we de opvallende camera van het toestel al. Deze is gebaseerd op de camera van de Google Pixel, die door gebruikers en critici wordt geprezen. Toen we de HTC U11 konden proberen, moesten we het echter nog doen met een voorlopige versie van de camerasoftware. Pas in onze review trekken we een definitieve conclusie over de kwaliteit van foto’s.

Na onze eerste ervaringen zijn we nog niet kapot van de nieuwe ‘knijpbare’ smartphone. Edge Sense maakt het mogelijk om door te knijpen een selfie te maken of je zaklamp aan te zetten, maar dit voelt als een gimmick. Als een goede camera echter één van je belangrijkste eisen is bij het kopen van een nieuwe smartphone, dan is de HTC U11 mogelijk het overwegen waard. Het toestel is vanaf begin juni verkrijgbaar voor 749 euro.

Lees het laatste nieuws over HTC

Bron: DxOMarkt
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC U11
HTC U11

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu