Verzameld: de laatste geruchten over de HTC U11 Plus en U11 Life

Thomas Haenen
1 november 2017, 16:02
3 min leestijd
Verzameld: de laatste geruchten over de HTC U11 Plus en U11 Life

Morgen gaat HTC één of meerdere nieuwe smartphones presenteren. Dit is wat we kunnen verwachten van de HTC U11 Plus en U11 Life.

Lees verder na de advertentie.

HTC U11 Plus geruchten verzameld: dit moet je weten

Het is een roerig jaar geweest voor HTC. Al jaren kampt het Taiwanese bedrijf met teruglopende verkopen. Hoewel gehoopt werd dat de HTC U11 het tij zou keren, was de knijpbare smartphone niet succesvol genoeg. Onlangs werd bekend dat Google een deel van HTC overneemt, inclusief een groot aantal werknemers. Google krijgt zelfs de rechten om zijn eigen smartphones met de HTC-naam uit te brengen.

Dat betekent echter niet dat HTC zelf stopt met de productie van smartphones. Het bedrijf maakte onlangs bekend dat er morgen, op 2 november een evenement plaats vindt. Het bedrijf zelf houdt de kaken stijf op elkaar over wat er precies aangekondigd, maar op basis van teasers en uitgelekte specificaties hebben we een aardig idee. Dit is wat je moet weten over het aankomende HTC-event.

HTC U11 Plus

Centraal op het evenement staat waarschijnlijk de HTC U11 Plus. Daarmee gaat HTC in de herkansing. Als we bronnen mogen geloven, is het namelijk niet veel meer dan een opgevoerde versie van de HTC U11. De behuizing, een combinatie van glas en metaal, is waarschijnlijk identiek. Voorop zit nu wel een groter 6 inch-lcd-scherm, in plaats van het 5,5 inch-scherm op de U11. De randen rond het scherm zijn echter een stuk kleiner, al is het toestel niet zo voorkantvullend als sommige concurrenten.

HTC U11 Plus geruchten

Aan de binnenkant heeft de U11 Plus helemaal grote gelijkenissen met de gewone U11. Zo hebben ze beide een Snapdragon 835-chip, aangevuld met 4GB werkgeheugen. De accucapaciteit bedraagt een vrij ruime 3930 mAh. Achterop zit een 12 megapixel-camera, voorop een 8 megapixel-camera. Ook BoomSound (stereospeakers aan weerszijden van het scherm) en Edge Sense (drukgevoelige sensoren in de zijkant) zijn aanwezig.

Het is nog maar de vraag of het HTC lukt om met dit toestel wel de massa te bereiken. De HTC U11 sloeg niet aan bij het grote publiek, door de relatief hoge adviesprijs en het gebrek aan interessante vernieuwingen. De U11 Plus behoudt waarschijnlijk de hoge prijs, en is op Edge Sense na nog altijd nauwelijks vernieuwend ten opzichte van concurrenten als de Galaxy S8 en LG V30.

HTC U11 Life

Wellicht dat de fabrikant daarom mogelijk meer succes behaalt met de HTC U11 Life, een midrange smartphone. Het toestel is een stuk goedkoper, maar behoudt wel het ‘premium’ glazen design. Aan de binnenkant zit wel minder krachtige hardware: een Snapdragon 630-chip met 3GB RAM en 32GB aan opslag.

De U11 Life heeft een 5,2 inch-scherm, met een full hd-resolutie, en een ruime 32GB opslagruimte. Zowel voorop als achterop zit een 16 megapixel-camera. De accu wordt mogelijk nog een pijnpuntje, want de capaciteit daarvan zou slechts 2600 mAh zijn. Dat maakt het een opvallend kleine accu voor een smartphone van dit formaat.

general mobile gm 5 plus review

Het meest opvallende aan de U11 Life is echter de software. Het zou de eerste HTC-smartphone zijn die loopt op Android One. Dat is een speciale variant van Android voor opkomende markten. Android One-smartphones hebben geen meegeleverde apps van de fabrikant, en behoren vaak tot de eersten die updates krijgen. Ook zijn ze doorgaans iets goedkoper dan andere budgetsmartphones.

We verwachten dat zowel de HTC U11 Plus als de U11 Life nog voor het einde van het jaar in de winkels liggen. De precieze adviesprijzen en releasedata horen we waarschijnlijk op het evenement morgen.

Lees het laatste nieuws over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC U11 Life
HTC U11 Life

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu