HTC U12 Plus-update moet problemen met ‘nepknoppen’ oplossen

Thomas Haenen
24 juli 2018, 17:16
2 min leestijd
HTC U12 Plus-update moet problemen met ‘nepknoppen’ oplossen

Een update die het knoppenprobleem van de HTC U12 Plus moet oplossen, is nu beschikbaar. De smartphone heeft namelijk geen fysieke, maar capacitieve knoppen. Die zorgen bij veel gebruikers voor irritaties.

Lees verder na de advertentie.

Zo pakt de HTC U12 Plus-update knoppen aan

HTC belooft dat de update onder andere ‘verbeteringen voor de drukgevoelige knoppen’ biedt. De nieuwe software wordt per direct uitgerold onder Europese bezitters van het toestel. Gebruikers krijgen automatisch een notificatie zodra de update met versienummer 1.21.401.4 beschikbaar is.

HTC U12 Plus-update knoppen

Op de zijkant van de HTC U12 Plus zitten wel knoppen, maar die kun je niet indrukken. Ze trillen licht als je ze aanraakt en zijn voorzien van een kleine touchsensor. Het is een opvallend idee dat in de praktijk slecht uitpakt. De knoppen reageren vaak te langzaam en geven matige feedback.

In onze HTC U12 Plus review waren we ook niet te spreken over de nieuwe knoppen. “Omdat het geen echte knoppen zijn, is er een vertraging bij het indrukken van de knop en de actie die hier bij hoort. Tik op de aan/uit-knop, dan duurt het een seconde voordat het scherm aan gaat. De volumeknoppen werken nog minder goed: als je snel achter elkaar op een knop tikt om bijvoorbeeld het volume uit te zetten, dan wordt driekwart van je pogingen niet geregistreerd,” aldus Wouter.

We hebben de update nog niet kunnen testen, maar enkele gebruikers die de software al wel op hun toestel hebben, reageren positief. De reactietijd zou veel sneller zijn, waardoor ze bijna net zo goed werken als ‘traditionele’ knoppen. Dat neemt één van de grootste minpunten van de U12 Plus weg.

Verbeterde camera en beveiligingsupdate

Overigens biedt de update ook enkele verbeteringen voor de camera. Zo is er een automatische zoomoptie voor video’s, en kun je nu 4K-video’s opnemen met onbeperkte lengte. Voorheen werd de video na een aantal minuten automatisch gestopt om oververhitting van het toestel te voorkomen.

HTC rolt met deze update tevens de beveiligingsupdate van juni 2018 uit. Bovendien belooft het bedrijf verbeteringen op het gebied van accuduur en processorkracht. Apps zouden net wat soepeler en vlotter moeten lopen.

Het laatste nieuws over HC

Bron afbeelding: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC U12 Plus
HTC U12 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu