Foto: dit is de gigantische Ascend Mate 7 van Huawei

Gijs Ettes
21 augustus 2014, 19:12
1 min leestijd
Foto: dit is de gigantische Ascend Mate 7 van Huawei

Huawei Ascend Mate 7Er gaan al langer geruchten dat Huawei een opvolger voor de Ascend Mate 2 gaat aankondigen op 4 september en in aanloop naar die presentatie zijn de eerste beelden van de phablet opgedoken. Hieruit blijkt dat het toestel qua design er vrijwel hetzelfde uit gaat zien als de eveneens  flinke HTC One Max. Net als die phablet heeft de Ascend Mate 7 een vingerafdrukscanner aan de achterzijde, iets onder de camera. Eerder ging het gerucht dat de telefoon de naam Ascend Mate 3 zou dragen.

Met 7,9 millimeter wordt de nieuwe Mate  een stuk dunner dan het toestel van HTC en ook het gewicht (185 gram) is iets lager. De phablet  beschikt verder over een 6 inch-tft-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels en een octacore-processor. Deze heeft acht kernen die op een maximale kloksnelheid van 1,8GHz draaien.

Meer over de Ascend Mate 7

Vooral het scherm is een flinke verbetering ten opzichte van de Ascend Mate 2. De Mate 7 heeft namelijk nog steeds 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan uitbreidbare opslagruimte. Verder aan boord zijn twee – waarschijnlijk identieke – camera’s met 13 en 5 megapixels (frontcamera).

De Mate 7 draait uit de doos op Android 4.4.2 (KitKat) met de EmotionUI-skin van Huawei. De phablet  moet deze herfst verschijnen in de kleuren zwart, wit en goud. Of en wanneer hij naar Europa komt, is nog niet bekend.

De beste Ascend Mate aanbiedingen

Vooralsnog is alleen de eerste Ascend Mate verkrijgbaar in Nederland. De grote smartphone is geschikt voor wie een groot scherm en redelijke specs wenst, maar niet te veel wil uitgeven. Hieronder vind je de beste aanbiedingen van dit moment.

Huawei Ascend Mate
Huawei Ascend Mate
7,0
Welke Huawei Ascend Mate wil je?
Wij hebben momenteel geen Huawei Ascend Mate aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Lees het laatste nieuws over Huawei

Categorieën: Fabrikanten, Smartphones
Spotlight: Huawei

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's