‘Huawei presenteert in februari opvouwbare 5G-smartphone’

Wouter Nijsen
20 november 2018, 12:49
2 min leestijd
‘Huawei presenteert in februari opvouwbare 5G-smartphone’

Mogelijk presenteert Huawei zijn opvouwbare 5G-smartphone volgend jaar in februari. Een aantal maanden later moet het toestel dan in de winkels liggen.

Lees verder na de advertentie.

Huawei opvouwbare 5G-smartphone op komst

Dat meldt ETNews. De aankondiging zou dan tijdens het Mobile World Congress zijn, dat van 25 tot 29 februari 2019 plaatsvindt. De smartphone zou beschikken over een opvouwbaar scherm van 8 inch, wat iets groter is dan het opvouwbare smartphonedisplay van Samsung, dat 7,4 inch meet. Huawei claimt dat de smartphone over ‘innovatieve nieuwe features’ beschikt, maar geeft geen details vrij.

prijs Opvouwbare-Samsung-telefoon-3

De opvouwbare telefoon van Huawei moet ook beschikken over 5G-ondersteuning en een vingerafdrukscanner onder het scherm. Dat laatste kennen we van de Mate 20 Pro. Huawei is volgens de bron ook van plan om volgend jaar in Zuid-Korea een 5G-netwerk uit te rollen. Dat gebeurt dan waarschijnlijk vanaf april of juni 2019, maar hier is verder nog weinig over bekend.

Naast Huawei werkt OnePlus aan een 5G-smartphone, terwijl Samsung ook in februari met zijn opvouwbare telefoon willen komen. Dit gebeurt volgens geruchten gelijktijdig met de aankondiging van de Galaxy S10. Eerder dit jaar koos Samsung er ook voor zijn nieuwe vlaggenschepen tijdens het Mobile World Congress te onthullen.

5G in Nederland

In Nederland hebben we waarschijnlijk voorlopig weinig aan 5G-telefoons. Een handvol Aziatische landen en de Verenigde Staten lopen voorop met de aanleg van 5G-netwerken. Europese landen, inclusief Nederland, zijn nog lang niet zover. In ons land wordt door providers geëxperimenteerd met 5G, maar er moet nog veel gebeuren voordat er sprake is van een volledig netwerk.

Lees ook: de 5 belangrijkste vragen over 5G beantwoord

Dat Nederland nog geen 5G-netwerk heeft, komt onder andere omdat de overheid nog geen mobiele 5G-frequenties heeft geveild. De veiling aan telecomproviders vindt waarschijnlijk ergens in 2019 plaats, en pas daarna kunnen providers met deze frequenties hun eigen netwerk opzetten.

Volg het laatste nieuws over Huawei

Bron: ETNews
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate X
Huawei Mate X

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu