De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Huawei onthult grote P9 Plus met drukgevoelig scherm

Lars Paymans
6 april 2016, 15:30
1 min leestijd
Huawei onthult grote P9 Plus met drukgevoelig scherm

Huawei heeft zojuist de Huawei P9 Plus officieel uit de doeken gedaan. De grotere variant van de Huawei P9 is uitgerust met een drukgevoelig scherm en een dubbele cameralens.

Lees verder na de advertentie.

Huawei P9 Plus officieel

Huawei onthulde de P9 Plus tijdens een speciaal evenement in Londen, waar ook Android Planet bij aanwezig was. Omdat fotografie zo belangrijk is bij zowel de P9 en P9 Plus, is Huawei een samenwerking met cameramerk Leica aangegaan.

“Consumenten gebruiken hun smartphones om miljarden foto’s per jaar te maken”, aldus Richard Yu, ceo  van Huawei. Niet zo gek dus dat fotografie zo hoog op het prioriteitenlijstje staat bij de P9 Plus. De dubbele cameralens moet onder meer voor betere helderheid en mooiere kleuren zorgen. Ook moeten foto’s mooi ogen bij weinig licht.

Huawei P9 Plus officieel

De P9 Plus heeft een drukgevoelig 5,5 inch-display (1920 bij 1080 pixels), die aanvoelt hoe stevig je het scherm indrukt. De P9 Plus heeft een accu  van 3400mAh, groter dan de 3000 mAh-accu van de P9. De accu ondersteunt een snellaadtechniek, waardoor je al zes uur beltijd hebt als je  de Huawei P9 Plus tien minuten aan het stopcontact hangt. Je kunt de Huawei P9 Plus afschermen en ontgrendelen met de ingebouwde vingerafdrukscanner aan de achterkant. Het toestel wordt aangedreven door een Kirin 955-chip met octacore-processor met 4GB RAM en 64GB geheugen.

De Huawei P9 Plus is vanaf 16 april beschikbaar in Nederland en België voor 749 euro. De reguliere Huawei P9 kost 599 euro (3GB/32GB) of 649 euro (4GB/64GB).

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P9 Plus
Huawei P9 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu