‘Deze Huawei-smartphones verschijnen in 2018’

Thomas Haenen
27 december 2017, 9:50
2 min leestijd
‘Deze Huawei-smartphones verschijnen in 2018’

Op de valreep van 2017 is Huawei’s planning voor het komende jaar al gelekt. Zo weten we nu al wanneer onder andere de Huawei P11 en Mate 11 in de winkels liggen.

Lees verder na de advertentie.

Huawei-smartphones 2018 uitgelekt

De Huawei P11 verschijnt in het tweede kwartaal van 2018, zo blijkt mogelijk uit een gelekte roadmap van het Chinese bedrijf. De afbeelding, afkomstig van de Israelische site Gadgety, toont wanneer alle belangrijke Huawei-smartphones van het komende jaar verschijnen. Hoewel de betrouwbaarheid van de bron niet helemaal vaststaat, komt de planning grotendeels overeen met eerdere geruchten.

Volgens de planning liggen zowel de Huawei P11, P11 Plus als de P11 Lite vanaf het tweede kwartaal van 2018 in de winkels. Dat betekent een release tussen april en juni, iets later dan verwacht. Afgelopen jaar werd de Huawei P10 namelijk juist in februari gepresenteerd, met een release slechts enkele weken later. Daarmee hoopte Huawei gelijk te lopen met concurrenten als Samsung en LG, die hun nieuwe vlaggenschepen ook vroeger in het voorjaar uitbrengen. Nu blijkt dat het bedrijf mogelijk toch weer de concurrentie voor laat gaan.

Geruchten over de Huawei P11 zoemen al een tijdje rond. Volgens bronnen beschikt het toestel over drie camera’s achterop, waaronder één 42 megapixel-lens. Voorop zit een dubbele 24 megapixel-camera. De lenzen zijn in samenwerking met Leica ontwikkeld, de Duitse lenzenboer waar Huawei al een tijdje mee samenwerkt.

Voor het eerste kwartaal heeft Huawei weinig spannends op de planning staan. Zo zien we onder andere de Huawei Mate 10 Pro en Mate 10 Lite. Beide zijn al in Nederland te koop, maar nog niet in landen als Israël. Ook toestellen met codenamen ‘Maya’ en ‘Salina’ verschijnen op de korte termijn.

Tegen het einde van het jaar brengt het bedrijf als vanouds nieuwe toestellen in de Mate-serie op de markt. Net als dit jaar verschijnen er zowel een Mate 11 Pro als een Mate 11 Lite. Smartphones in deze reeks worden gekenmerkt door grotere schermen en de krachtigste hardware van dat moment. Tot slot zien we nog een viertal Honor-smartphones op de planning staan, één per kwartaal.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Bron: Gadgety
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's