De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

LG rolt updates uit voor G7, G6 en Q6: stickers, Oreo en meer

Thomas Haenen
16 juli 2018, 16:45
2 min leestijd
LG rolt updates uit voor G7, G6 en Q6: stickers, Oreo en meer

LG rolt vanaf deze week verschillende updates met nieuwe features uit. Zo krijgt de LG G7 ondersteuning voor AR Stickers, terwijl voor de LG Q6 eindelijk een Android Oreo-update klaar staat.

Lees verder na de advertentie.

LG Android-updates 2018: veel nieuws deze zomer

Bij LG verschijnt er deze zomer nieuwe software voor de populairste smartphones van het bedrijf. Het gaat om een drietal updates voor de LG G7 ThinQ, LG G6 en LG Q6. Volgens de fabrikant verschijnen de updates ‘binnenkort’, maar een precieze datum is nog onbekend. We hebben bij LG Benelux nagevraagd wanneer deze updates in Nederland verschijnen, maar vooralsnog geen antwoord ontvangen.

G7 ThinQ: stickers

De LG G7 ThinQ is pas sinds kort in Nederland te koop, maar krijgt nu al een update met nieuwe ‘AR Stickers’-functie. Daarmee kun je bewegende personages of voorwerpen in de echte wereld plaatsen via de camera-app, en daar vervolgens foto’s of video’s van maken. Die kun je vervolgens weer delen met vrienden.

LG G7 uitgelekt

G6: slimmere camera

Voor de iets oudere LG G6 is die functie (nog) niet beschikbaar, maar gebruikers krijgen wel enkele andere features van het vlaggenschip. De QLens, een slim hulpje voor de camera-app, wordt bijvoorbeeld toegevoegd. Herken je een object in de echte wereld dat je wil kopen, zoals schoenen of een boek, dan kan QLens je een directe link naar een webwinkel geven. Ook kan de feature qr-codes inscannen.

Daarnaast nieuw is Bright Camera, waarmee de LG G6 in situaties met minder licht foto’s kan maken die tot wel twee keer zo helder ogen als voorheen. Het bedrijf zet kunstmatige intelligentie in om automatisch de instellingen aan te passen voor het donker. Flash Jump Cut, waarmee snel achter elkaar vier foto’s worden gemaakt en omgetoverd tot een bewegende gif-afbeelding, is ook nieuw.

Q6: Android Oreo en audio

Tot slot is er de LG Q6, die vanaf deze week een update naar Android Oreo kan verwachten. Daar is de fabrikant overigens wel rijkelijk laat mee: Oreo viert binnenkort alweer zijn eerste verjaardag. Android P, de volgende grote update, wordt waarschijnlijk in augustus al door Google vrijgegeven. Als goedmakertje voegt LG nog enkele andere features op geluidsgebied toe aan de update.

Zo ondersteunt de Q6 vanaf nu ook DTS:X, waarmee je surround sound hebt als je koptelefoons gebruikt. Ook kan de led-lamp achterop het toestel nu meeknipperen op de maat van de muziek. Tot slot nieuw is ‘Flash Alerts’, waarmee je verschillende flitspatronen aan verschillende ringtones kunt koppelen. Zo kun je aan het flitspatroon herkennen wie er precies belt.

Lees het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G6
LG G6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu