Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 33

Colin Baak
14 augustus 2020, 16:59
2 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 33

Net als de grond van afgelopen periode is het ook qua updates gortdroog. Deze week zien we dan ook slechts enkele (beveiligings)updates voor een handjevol toestellen. Welke dat zijn, check je in dit artikel.

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 33 – 2020

Dagelijks houdt Android Planet je op de hoogte van smartphones die een update krijgen. Meestal gaat het dan om toestellen die een versie-update ontvangen, bijvoorbeeld wanneer ze naar Android 9.0 (Pie), Android 10 of straks Android 11 worden bijgewerkt. Hiervoor hebben we het Android 9.0 update-overzicht, Android 10 update-overzicht en Android 11 update-overzicht in het leven geroepen. In deze artikelen zie je je of, en wanneer jouw toestel wordt bijgewerkt.

Maar, laten we Android-beveiligingsupdates niet vergeten. Deze voegen geen nieuwe functies toe, maar houden wel rottigheid als adware en malware buiten de deur. Fabrikanten rollen deze updates het hele jaar door uit, waarna wij ze in dit wekelijkse overzicht verzamelen. Staat je smartphone wel in onderstaande lijst, maar heb je de update nog niet ontvangen? Geen zorgen. Het kan enkele dagen tot weken duren voordat alle exemplaren van een model zijn bijgewerkt.

LG

Heb je een LG G7 ThinQ, dan heb je er lang op moeten wachten. Toch levert de fabrikant nog netjes de Android 10-update af, inclusief de juli-patch.

  • LG G7 ThinQ – Android 10 en beveiligingsupdate juli 2020

Motorola

De One Vision van Motorola is onderdeel van het Android One-programma. Dat heeft als voordeel dat het toestel nu al bijgewerkt wordt naar de augustus-update en je weer helemaal veilig bent.

Nokia 7.2

Nokia

Een kleine update voor de Nokia 7.2 rolt uit, zodat je weer helemaal bij de tijd bent.

  • Nokia 7.2 – beveiligingsupdate augustus 2020

Samsung

Voor Samsung zijn er elke week wel updates te melden en ook nu is dat het geval. De Galaxy S10 Lite is helemaal up-to-date, de A40 en A41 moeten het vooralsnog doen met de patch van juli.

samsung galaxy a41 review

Check je smartphone

Staat je toestel er niet tussen? Dat kan. Fabrikanten brengen updates het hele jaar door uit, dus misschien zit je toestel er een volgende keer bij. En zelfs als je smartphone in de lijst staat moet je misschien nog even geduld hebben. Doorgaans duurt het enkele dagen tot een week voordat een Android-beveiligingsupdate naar alle toestellen is uitgerold.

Houd Android Planet daarom in de gaten voor het volgende overzicht. Download bijvoorbeeld de gratis app voor je smartphone. Over deze serie gesproken: dit overzicht maken we samen met jou, de lezer. Zie jij je toestel niet terug in het overzicht, maar heb je wel een update ontvangen? Laat het weten in de reacties, en dan voegen wij hem toe.

Hoe Android-updates jouw smartphone vernieuwen en beschermen

Jeroen bedankt voor het doorgeven van de updates!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G7 ThinQ
LG G7 ThinQ

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu