Dit moet je weten over de LG G7 ThinQ
De LG G7 ThinQ is een krachtige Android-smartphone die stevig op kunstmatige intelligentie leunt. LG maakt deze smartphone namelijk niet alleen snel, maar ook slim. Zo wordt kunstmatige intelligentie bijvoorbeeld gebruikt om je foto’s te optimaliseren, en om de accu zo lang mogelijk te laten meegaan. Deze opvolger van de LG G6 heeft bovendien een randloos scherm, dubbele camera en Snapdragon 845-chip.
LG gebruikt vanaf 2018 de merknaam ‘ThinQ’ voor veel van zijn apparaten, om duidelijk te maken dat kunstmatige intelligentie (AI) een belangrijk onderdeel is van zijn apparaten. Op de LG G7 wordt AI onder andere ingezet om foto’s te verbeteren. Een algoritme detecteert wat voor object of figuur je fotografeert, en past daarop de instellingen aan. Bij een kattenfoto zorgt de G7 ervoor dat het beeld niet te wazig is, terwijl een foto van je maaltijd niet te overbelicht is.

Voor een deel van de kunstmatige intelligentie leunt LG op Google. Op de zijkant van het toestel zit namelijk een speciale knop waarmee je de Google Assistant direct in beeld brengt. Dat kan natuurlijk ook al door de homeknop enkele seconden ingedrukt te houden, maar LG maakt het nog makkelijker. Eén tikken opent de Assistant, twee keer drukken activeert Google Lens. Deze feature werkt met de camera-app van de G7 en herkent objecten, en geeft daar vervolgens relevante informatie bij. Dit werkt bijvoorbeeld als je de G7 ThinQ op een schilderij richt.
Lees verder na de advertentie.
Specificaties van de LG G7 ThinQ
Wat de hardware betreft heeft de G7 ThinQ alles wat je van een vlaggenschip verwacht. Het toestel wordt aangedreven door een Snapdragon 845-chip, die wordt bijgestaan door 4GB RAM en 64GB aan opslagruimte. Dat is ruim voldoende om alle apps en games vloeiend te draaien. Aan de achterkant zit – onder de dubbele camera – een vingerafdrukscanner. Het toestel kan ook worden ontgrendeld via gezichtsherkenning.
Foto’s maakt de LG G7 ThinQ met de dubbele 16 megapixel-camera aan de achterkant, waarbij het gaat om een reguliere lens én een groothoeklens. Laatstgenoemde is handig als je wijde omgevingen wil fotograferen, of een grote groep mensen wil vastleggen. Voor het maken van selfies is een 8 megapixel-frontcamera aanwezig, die ook extra brede beelden maakt.
Die frontcamera zit in de notch (de inkeping bovenin het scherm) verwerkt, samen met de luidspreker en andere sensoren. De inkeping kan worden ‘uitgeschakeld’ doordat de zijkanten ook zwart worden gemaakt. Hierdoor ontstaat er een donkere balk, waardoor het lijkt dat het scherm iets minder lang is. Nieuw is dat het display enorm helder kan, wat er voor moet zorgen dat je het altijd goed kan aflezen, ook bij flink wat zonlicht.
Verder is de G7 ThinQ voorzien van een 3000 mAh-accu. Dat is niet bijzonder groot, maar door de Quick Charge-ondersteuning laadt de accu wel snel op. Door de glazen behuizing is het ook mogelijk om de smartphone draadloos op te laden met een Qi-lader.
Conclusie LG G7 ThinQ review
LG doet met de G7 ThinQ vrijwel alles wat je van een vlaggenschip zou verwachten. Krachtige hardware? Check. Voorkantvullend, randloos beeldscherm? Check. Snelle software zonder bloatware? Check. Daardoor weet het bedrijf een sterke basis neer te leggen.
Helaas biedt de (stevige) concurrentie dat ook allemaal, en vaak nog voor een lagere adviesprijs. Tel daarbij op dat de G7 ThinQ camera goed, maar niet geweldig is, en de kunstmatige intelligentie te ‘dom’ is om onderscheidend te zijn. Wat overblijft is een goede smartphone in een wereld van héle goede smartphones. Daar ga je het helaas niet mee redden.
→ Lees verder in de uitgebreide LG G7 ThinQ review