Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

LG G7 ThinQ

LG G7 ThinQ kopen: alle opties op een rij

De LG G7 ThinQ is verkrijgbaar met abonnement en als los toestel:

Dit moet je weten over de LG G7 ThinQ

De LG G7 ThinQ is een krachtige Android-smartphone die stevig op kunstmatige intelligentie leunt. LG maakt deze smartphone namelijk niet alleen snel, maar ook slim. Zo wordt kunstmatige intelligentie bijvoorbeeld gebruikt om je foto’s te optimaliseren, en om de accu zo lang mogelijk te laten meegaan. Deze opvolger van de LG G6 heeft bovendien een randloos scherm, dubbele camera en Snapdragon 845-chip.

De LG G7 ThinQ is op 2 mei 2018 officieel aangekondigd. De smartphone is verkrijgbaar in de Benelux voor een adviesprijs van 849 euro. Via deze pagina houden we je op de hoogte over het laatste nieuws, alle specificaties en meer.

Pluspunten LG G7 ThinQ

  • 6,1 inch-scherm kan enorm helder
  • Voorzien van goede specificaties
  • Quick Charge 3.0 en draadloos opladen

Minpunten LG G7 ThinQ

  • Notch ziet er wat gek uit
  • Glazen behuizing is kwetsbaar
  • Matig updatebeleid van LG

LG gebruikt vanaf 2018 de merknaam ‘ThinQ’ voor veel van zijn apparaten, om duidelijk te maken dat kunstmatige intelligentie (AI) een belangrijk onderdeel is van zijn apparaten. Op de LG G7 wordt AI onder andere ingezet om foto’s te verbeteren. Een algoritme detecteert wat voor object of figuur je fotografeert, en past daarop de instellingen aan. Bij een kattenfoto zorgt de G7 ervoor dat het beeld niet te wazig is, terwijl een foto van je maaltijd niet te overbelicht is.

lg g7 thinq officieel

Voor een deel van de kunstmatige intelligentie leunt LG op Google. Op de zijkant van het toestel zit namelijk een speciale knop waarmee je de Google Assistant direct in beeld brengt. Dat kan natuurlijk ook al door de homeknop enkele seconden ingedrukt te houden, maar LG maakt het nog makkelijker. Eén tikken opent de Assistant, twee keer drukken activeert Google Lens. Deze feature werkt met de camera-app van de G7 en herkent objecten, en geeft daar vervolgens relevante informatie bij. Dit werkt bijvoorbeeld als je de G7 ThinQ op een schilderij richt.

Specificaties van de LG G7 ThinQ

Wat de hardware betreft heeft de G7 ThinQ alles wat je van een vlaggenschip verwacht. Het toestel wordt aangedreven door een Snapdragon 845-chip, die wordt bijgestaan door 4GB RAM en 64GB aan opslagruimte. Dat is ruim voldoende om alle apps en games vloeiend te draaien. Aan de achterkant zit – onder de dubbele camera – een vingerafdrukscanner. Het toestel kan ook worden ontgrendeld via gezichtsherkenning.

Foto’s maakt de LG G7 ThinQ met de dubbele 16 megapixel-camera aan de achterkant, waarbij het gaat om een reguliere lens én een groothoeklens. Laatstgenoemde is handig als je wijde omgevingen wil fotograferen, of een grote groep mensen wil vastleggen. Voor het maken van selfies is een 8 megapixel-frontcamera aanwezig, die ook extra brede beelden maakt.

Die frontcamera zit in de notch (de inkeping bovenin het scherm) verwerkt, samen met de luidspreker en andere sensoren. De inkeping kan worden ‘uitgeschakeld’ doordat de zijkanten ook zwart worden gemaakt. Hierdoor ontstaat er een donkere balk, waardoor het lijkt dat het scherm iets minder lang is. Nieuw is dat het display enorm helder kan, wat er voor moet zorgen dat je het altijd goed kan aflezen, ook bij flink wat zonlicht.

Verder is de G7 ThinQ voorzien van een 3000 mAh-accu. Dat is niet bijzonder groot, maar door de Quick Charge-ondersteuning laadt de accu wel snel op. Door de glazen behuizing is het ook mogelijk om de smartphone draadloos op te laden met een Qi-lader.

Conclusie LG G7 ThinQ review

LG doet met de G7 ThinQ vrijwel alles wat je van een vlaggenschip zou verwachten. Krachtige hardware? Check. Voorkantvullend, randloos beeldscherm? Check. Snelle software zonder bloatware? Check. Daardoor weet het bedrijf een sterke basis neer te leggen.

Helaas biedt de (stevige) concurrentie dat ook allemaal, en vaak nog voor een lagere adviesprijs. Tel daarbij op dat de G7 ThinQ camera goed, maar niet geweldig is, en de kunstmatige intelligentie te ‘dom’ is om onderscheidend te zijn. Wat overblijft is een goede smartphone in een wereld van héle goede smartphones. Daar ga je het helaas niet mee redden.

→ Lees verder in de uitgebreide LG G7 ThinQ review

LG G7 ThinQ prijzen en aanbiedingen

Bekijk hieronder de meest scherpe LG G7 ThinQ aanbiedingen van dit moment.

LG G7 ThinQ video

Bekijk alle LG G7 ThinQ video's

Laatste berichten

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 11

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 11

Nieuws Wekelijks zetten we alle Android beveiligingsupdates van populaire smartphones op een rijtje voor je. Ook deze week zijn we bij je terug met een nieuwe lijst updates.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 5

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 5

Nieuws Wekelijks zetten we alle Android beveiligingsupdates van populaire smartphones op een rijtje voor je. Met deze week tal van kleine, maar essentiële updates!
Gerucht: Opvolger LG G7 is ‘modulaire’ smartphone met tweede scherm

Gerucht: Opvolger LG G7 is ‘modulaire’ smartphone met tweede scherm

Nieuws LG heeft ambitieuze plannen voor zijn volgende vlaggenschip. Volgende maand introduceert het bedrijf mogelijk een nieuwe Android-smartphone met twee schermen.
LG loopt achter: Android Pie-updates verschijnen pas later in 2019

LG loopt achter: Android Pie-updates verschijnen pas later in 2019

Nieuws Terwijl Samsung, Huawei, OnePlus en anderen al verschillende Android Pie-updates hebben uitgebracht, staat LG nog in de startblokken. Nu blijkt dat de meeste updates van LG nog wel even op zich laten wachten.
LG belooft gratis reparatie voor onbruikbare G7 ThinQ-toestellen – update

LG belooft gratis reparatie voor onbruikbare G7 ThinQ-toestellen – update

Nieuws De LG G7 ThinQ heeft last van een hardnekkige bug, die ervoor zorgt dat T-Mobile-klanten de smartphone niet meer kunnen gebruiken. Alle klanten getroffen door het probleem kunnen hun toestel gratis inleveren voor reparatie.

Download onze app

Download onze app