LG Q6

LG Q6: goedkopere versie van vlaggenschip

De LG Q6 is een nieuwe midranger, die vooral opvalt door het voorkantvullende scherm. In tegenstelling tot veel andere smartphones zijn de bezels rondom het scherm minimaal, wat zorgt voor een fraai scherm dat vooral bij het kijken van video’s en spelen van games van pas komt. Door het scherm heeft de Q6 ook een beeldverhouding van 18:9, waar we doorgaans 16:9 bij smartphones zien. Dit kennen we van de LG G6.

Onder de motorkap zit een Snapdragon 435-chip met 3GB RAM en 32GB aan opslagruimte. Hierdoor is de LG Q6 vlot genoeg om Android en alle populaire apps vloeiend te draaien. De camera aan de achterkant maakt foto’s in 13 megapixel, aan de voorkant zit een 5 megapixel-camera.

De LG Q6 in vogelvlucht

De LG Q6 onderscheidt zich vooral door het grote scherm, dat opvallend oogt. Daarnaast is er krachtige hardware en een prima camera aanwezig. Hieronder vind je de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje.

  • 5,5 inch-scherm met 2160 bij 1080 pixels
  • Snapdragon 435-chip met vlotte octacore-processor
  • 3GB aan RAM en 32GB aan opslagruimte
  • 13 megapixel-camera aan de achterkant, 5 megapixel-frontcamera
  • Draait uit de doos op Android 7.1.1 (Nougat)

Meer over de LG Q6

Een fijne eigenschap van de LG Q6 is dat de smartphone uit de doos draait op Android 7.1.1 (Nougat). Hierdoor beschik je over de meest recente versie van Googles mobiele besturingssysteem. Het is nog onduidelijk of de LG Q6 ook een update krijgt naar Android 8.0. Deze nieuwe versie introduceert verbeterde notificaties en gaat beter om met apps op de achtergrond.

lg q6 officieel

Goed om te weten is dat de smartphone geen vingerafdrukscanner heeft. De LG G6 heeft deze scanner wel aan de achterkant, maar de Q6 maakt gebruik van gezichtsherkenning. Houd je gezicht voor de frontcamera en de LG Q6 ontgrendelt zichzelf. Verder heeft het toestel afmetingen van 142,5 bij 69,3 bij 8,1 millimeter en een gewicht van 149 gram.

De LG Q6 verschijnt op 12 augustus in Nederland en België en komt in twee kleuren: grijs en zwart. Het toestel kost 349 euro en is daarmee bij verschijning een stuk goedkoper dan de LG G6.

Conclusie LG Q6 preview

Onze eerste indruk van de LG Q6 is positief. Het voorkantvullende scherm is wat ons betreft een fijne innovatie en het is goed dat we dit nu ook op een goedkoper toestel zien. Verder heeft de Q6 een fraai en stevig design, vlotte hard- en software en werkt de gezichtsherkenningsfunctie best goed. De komende week gaan we de smartphone uitgebreider testen, waarbij we ook kijken hoe goed de camera en accu presteren. Houd Android Planet in de gaten voor de uitgebreide review.

→ Lees meer in de uitgebreide LG Q6 preview

Pluspunten Q6

  • Voorkantvullend scherm
  • Voorzien van mooi design
  • Betaalbaar

Minpunten Q6

  • Geen vingerafdrukscanner aanwezig
  • Processor is niet de krachtigste

LG Q6 prijzen en aanbiedingen

Bekijk hieronder de meest scherpe LG Q6 aanbiedingen van dit moment.

LG Q6 video

Laatste berichten

Download onze app

Download onze app