LG Q6

7

LG Q6: goedkopere versie van vlaggenschip

De LG Q6 is een nieuwe midranger, die vooral opvalt door het voorkantvullende scherm. In tegenstelling tot veel andere smartphones zijn de bezels rondom het scherm minimaal, wat zorgt voor een fraai scherm dat vooral bij het kijken van video’s en spelen van games van pas komt. Door het scherm heeft de Q6 ook een beeldverhouding van 18:9, waar we doorgaans 16:9 bij smartphones zien. Dit kennen we van de LG G6.

Onder de motorkap zit een Snapdragon 435-chip met 3GB RAM en 32GB aan opslagruimte. Hierdoor is de LG Q6 vlot genoeg om Android en alle populaire apps vloeiend te draaien. De camera aan de achterkant maakt foto’s in 13 megapixel, aan de voorkant zit een 5 megapixel-camera.

Lees verder na de advertentie.

De LG Q6 in vogelvlucht

De LG Q6 onderscheidt zich vooral door het grote scherm, dat opvallend oogt. Daarnaast is er krachtige hardware en een prima camera aanwezig. Hieronder vind je de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje.

  • 5,5 inch-scherm met 2160 bij 1080 pixels
  • Snapdragon 435-chip met vlotte octacore-processor
  • 3GB aan RAM en 32GB aan opslagruimte
  • 13 megapixel-camera aan de achterkant, 5 megapixel-frontcamera
  • Draait uit de doos op Android 7.1.1 (Nougat)

Meer over de LG Q6

Een fijne eigenschap van de LG Q6 is dat de smartphone uit de doos draait op Android 7.1.1 (Nougat). Hierdoor beschik je over de meest recente versie van Googles mobiele besturingssysteem. Het is nog onduidelijk of de LG Q6 ook een update krijgt naar Android 8.0. Deze nieuwe versie introduceert verbeterde notificaties en gaat beter om met apps op de achtergrond.

lg q6 officieel

Goed om te weten is dat de smartphone geen vingerafdrukscanner heeft. De LG G6 heeft deze scanner wel aan de achterkant, maar de Q6 maakt gebruik van gezichtsherkenning. Houd je gezicht voor de frontcamera en de LG Q6 ontgrendelt zichzelf. Verder heeft het toestel afmetingen van 142,5 bij 69,3 bij 8,1 millimeter en een gewicht van 149 gram.

De LG Q6 is sinds 12 augustus 2017 verkrijgbaar in de Benelux en komt in twee kleuren: grijs en zwart. Het toestel heeft een adviesprijs van 349 euro.

Conclusie LG Q6 review

De LG Q6 valt in positieve zin op door het grote scherm, het strakke design en de vlotte software die op het toestel draait. Helaas zijn er ook duidelijke minpunten: de hardware is net niet krachtig genoeg, er is geen vingerafdrukscanner aanwezig en de behuizing is erg vlek- en krasgevoelig.

Daarnaast is de smartphone met 349 euro bij verschijning iets te duur, zeker wanneer je je bedenkt dat je de LG G6 voor zo’n 100 euro meer in huis haalt. Bovendien zijn er genoeg goedkopere Android-toestellen (zoals de Moto G5 Plus en Huawei P8 Lite 2017) die net wat meer waar voor hun geld bieden.

→ Lees meer in de uitgebreide LG Q6 review

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews LG Q6

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu