‘LG V20 S is aangepaste, goedkopere versie van LG V20 voor Europa’

Thomas Haenen
9 november 2016, 15:20
2 min leestijd
‘LG V20 S is aangepaste, goedkopere versie van LG V20 voor Europa’

De LG V20 is al een tijdje in Amerika te koop, maar lijkt nu ook een Europese release te krijgen als de V20 S. Deze variant zou echter een stuk handzamer zijn.

Lees verder na de advertentie.

LG V20 S Europa

De LG V20 S is mogelijk nog voor het einde van het jaar verkrijgbaar in Europa, zo meldt PhoneArena. Het gaat om een aangepaste versie van de LG V20, een Android-smartphone met twee schermen die sinds kort in de Verenigde Staten verkrijgbaar is. De Europese S-variant behoudt het dubbele scherm, maar maakt het toestel wel iets kleiner.

Zo zou de LG V20 S uitgerust zijn met een 5,2 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Daarboven zit nog een klein tweede scherm waarop notificaties en snelkoppelingen naar favoriete functies en apps getoond kunnen worden. Daarmee is dit model iets kleiner dan de gewone 5,7 inch LG V20. Daar staat dan weer tegenover dat de V20 S een waterdichte behuizing biedt.

LG V20 S Europa

De overige hardware is vrijwel gelijk gebleven. De V20 S wordt uitgerust met de Snapdragon 820-chip van Qualcomm, 4GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte. Achterop zit een 16 megapixel-camera, met een secundaire lens voor wijdere shots. Voorop zit nog een 5 megapixel-camera voor selfies. De accucapaciteit bedraagt 3000 mAh. Het toestel zou lopen op Android 7.0 Nougat en behoort daarmee tot de eerste smartphones met de nieuwste versie van Android.

LG Isai Beat

Opmerkelijk is dat deze smartphones vrijwel volledig identiek zijn aan de LG Isai Beat, een toestel dat de fabrikant sinds kort verkoopt in Japan. Het lijkt erop dat de Isai Beat een Europese introductie krijgt onder een nieuwe naam.

Wanneer de LG V20 S Europa aandoet is nog onbekend. Bronnen beweren dat het toestel uiterlijk eind dit jaar of begin volgend jaar officieel onthuld wordt, met een release niet veel later. Een adviesprijs is nog onbekend, maar zal gezien de specificaties vermoedelijk zo rond de 600 tot 700 euro liggen. Dat is vergelijkbaar met de oorspronkelijke adviesprijs van de LG G5.

Lees het laatste nieuws over LG

Bron: PhoneArena
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG V20
LG V20

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu