‘Aankondiging LG V30 met oled-scherm eerder dan verwacht’

Thomas Haenen
22 juni 2017, 12:29
2 min leestijd
‘Aankondiging LG V30 met oled-scherm eerder dan verwacht’

De aankondiging van de LG V30 vindt nog voor het einde van de zomer plaats, zo beweren bronnen. Het wordt LG’s eerste vlaggenschip met een oled-scherm.

Lees verder na de advertentie.

LG V30 aankondiging binnenkort

LG presenteert vlak voor de V30 op de IFA, zo claimt het Koreaanse ETNews. De technologiebeurs vindt van 1 tot en met 6 september plaats in Berlijn. De verwachting is dat de V30 vanaf september in de winkels ligt, met een adviesprijs van zo’n 700 euro.

Als de bron gelijk heeft, wordt de V30 een maandje eerder dan zijn voorganger gepresenteerd. De LG V20 werd eind september 2016 getoond op een evenement in de Verenigde Staten. Het was de allereerste smartphone met Android 7.0 (Nougat). Dat toestel werd echter nooit in Europa uitgebracht. Het is nog onduidelijk of de V30 wel in Nederland verschijnt, al is een aankondiging in Berlijn een goed teken voor een Europese release.

lg v30 aankondiging

De LG V30 zou beschikken over een oled-scherm. Hoewel de Koreaanse fabrikant al eerder experimenteerde met deze beeldtechniek, zou de V30 het eerste LG-vlaggenschip zijn met oled in plaats van lcd. Oled-schermen bieden helderder beeld en zijn doorgaans iets energiezuiniger. Net als de bij onlangs verschenen LG G6 is het scherm waarschijnlijk voorkantvullend en loopt het door in de rand.

Specificaties LG V30

Het toestel moet gaan concurreren met de Samsung Galaxy Note 8, die waarschijnlijk ook eind augustus aangekondigd wordt. Om dat te bewerkstelligen, is LG van plan de V30 van de nieuwste hardware te voorzien. Het toestel krijgt de Snapdragon 835-chipset, 4GB werkgeheugen, een dubbele camera achterop en een waterdichte behuizing.

Eerdere toestellen in de LG V-serie beschikten steeds over een tweede scherm. Eerder dit jaar doken conceptbeelden van de V30 op waarop een uitschuifbaar scherm te zien was, maar het is onzeker of dat plan de eindstreep haalt. Mogelijk moet het toestel het dit jaar met slechts een enkel scherm doen, of wordt het secundaire display net als voorgaande jaren aan de bovenkant geplaatst.

Lees het laatste nieuws over LG

Bron: ETNews
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG V20
LG V20

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu