Onthulling LG V30 met voorkantvullend scherm op 31 augustus

Thomas Haenen
13 juli 2017, 8:59
1 min leestijd
Onthulling LG V30 met voorkantvullend scherm op 31 augustus

De LG V30 wordt op 31 augustus aangekondigd, zo suggereert een uitnodiging die de fabrikant vannacht uitstuurde. Daarop is tevens het design al deels te zien.

Lees verder na de advertentie.

LG V30 onthulling binnenkort

LG V30 aankondiging

Het toestel wordt aan de vooravond van de IFA onthuld, een grote technologiebeurs die jaarlijks in Berlijn plaatsvindt. Niet alleen LG, maar ook Huawei, Sony en andere fabrikanten presteren daar hun nieuwe smartphones.

Op de uitnodiging zelf wordt de LG V30 niet nadrukkelijk genoemd. Het silhouet van een toestel met daarin een V maakt de suggestie echter aardig duidelijk. In de voorbije weken zijn al verschillende beelden van de V30 uitgelekt. Het toestel heeft net als de LG G6 een voorkantvullend scherm met minimale randen. Achterop zit een dubbele camera en vingerafdrukscanner.

Eerdere toestellen in de LG V-serie beschikten nog over twee lcd-schermen op de voorkant. Boven het grote scherm zat steeds een klein extra schermpje waarop notificaties en snelkoppelingen getoond werden. Met de LG V30 kiest het bedrijf echter voor een enkel amoled-scherm, zo is de verwachting. Amoled zorgt voor helderder, kleurrijker beeld en is bovendien energiezuiniger.

Specificaties LG V30

De LG V30 beschikt naar verwachting over een 6 inch-scherm met een resolutie van 2880 bij 1440 pixels. Aan de binnenkant vinden we een Snapdragon 835-chipset met 4 of 6GB werkgeheugen. Het toestel ondersteunt mogelijk ook draadloos opladen.

De LG V10 verscheen eind 2015 wel in Nederland, de LG V20 die een jaar later werd aangekondigd werd hier nooit uitgebracht. Het is nog onbekend of en wanneer de LG V30 in Nederland verschijnt. Aangezien de smartphone in Duitsland wordt aangekondigd, lijkt het in ieder geval alsof LG plannen heeft voor een Europese release.

Lees het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG V20
LG V20

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu