LG rolt Android Pie-update eindelijk uit naar V30 in Nederland

Gebruikers van de LG V30 hebben er lang op moeten wachten, maar de Zuid-Koreaanse fabrikant is begonnen met de uitrol van Android 9.0 (Pie) in Nederland. Dat betekent dat de smartphone eindelijk draait op de meest recente versie van het mobiele besturingssysteem.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

LG V30 krijgt Android Pie

lg v30 android pie

Terwijl Google bijna klaar is om de definitieve versie van Android Q uit te rollen, maakt LG de Android Pie-update beschikbaar voor Europese gebruikers van de V30. De update is verschenen bij de eerste gebruikers in Portugal en is ook in Nederland beschikbaar. Dat betekent dat je automatisch een melding ontvangt als de update voor je klaarstaat, of je even de instellingen in moet duiken om handmatig op updates te checken. De upgrade heeft het versienummer PKQ1.190414.001 en bevat tevens de Android-beveiligingspatch van juli 2019.

De LG V30 draaide nog op Android 8.0 (Oreo) en moest een hele tijd wachten op een Pie-update. Naast alle vernieuwingen van Android Pie heeft LG ook eigen nieuwe functies toegevoegd. Zo zijn er nieuwe animaties voor notificaties en een ‘meldingenlampje’ voor het always on-display, zodat je sneller weet wanneer je een bericht of andere notificatie hebt ontvangen. Ook zijn er nieuwe wallpapers, app-icoontjes en een verbeterde galerij-app voor je foto’s.

Nieuw in Android 9.0 (Pie)

Android Pie introduceert onder andere een nieuwe gebarenbediening, die de traditionele navigatieknoppen vervangt. Met de Adaptive Brightness-functie past het besturingssysteem automatisch de schermhelderheid aan op basis van jouw voorkeuren. Adaptive Battery kijkt naar de apps die je weinig gebruikt, om er vervolgens voor te zorgen dat deze niet te veel energie verbruiken. In de uitgebreide Android Pie review lees je hier alles over.

→ Weten of jouw smartphone al Android Pie heeft, of de update nog moet ontvangen? Check het grote Android Pie update-overzicht

Het laatste nieuws over LG