‘McLaren-smartphone van OnePlus kan razendsnel opladen’

Thomas Haenen
7 december 2018, 12:40
2 min leestijd
‘McLaren-smartphone van OnePlus kan razendsnel opladen’

De opgevoerde OnePlus 6T die het bedrijf volgende week onthult blijkt niet alleen krachtiger. Deze McLaren-smartphone kan waarschijnlijk ook sneller opladen dan het standaardmodel.

Lees verder na de advertentie.

McLaren-versie OnePlus 6T kan sneller opladen

Beelden van de ‘Salute to Speed’-versie van de OnePlus 6T, die in samenwerking met McLaren is ontwikkeld, zijn opgedoken op Twitter. Deze marketingmaterialen beloven onder andere een nieuwe feature met de naam ‘Warp Charge 30’, waarmee je na twintig minuten opladen genoeg stroom hebt voor een volle dag gebruik.

De naam suggereert dat de smartphone wordt geleverd met een 30 Watt-oplader. Dat is een aardige upgrade ten opzichte van de reguliere 6T. De OnePlus Fast Charge-oplaadtechniek op die smartphone weet met een 20 Watt-oplader de accu na dertig minuten voor zo’n 60 procent vol te krijgen. Deze McLaren-variant kan dus in theorie zo’n 50 procent sneller opladen.

Een snelheidsrecord is het overigens niet: Oppo, onderdeel van hetzelfde bedrijf als OnePlus, heeft een toestel dat na 34 minuten al 100 procent vol zit. Ook de Huawei Mate 20 Pro wordt vlot opgeladen: het meegeleverde accublok van 40 Watt zorgt al na een kwartiertje voor een 40 procent volle accu.

Ook meer werkgeheugen

De afbeeldingen bevestigen ook andere gelekte specificaties. Zo heeft het toestel 10GB werkgeheugen en 256GB opslagruimte, een flinke upgrade ten opzichte van de 6GB/128GB-versie. Waar die extra kracht voor gebruikt wordt, is nog onduidelijk. De meeste andere topmodellen zijn uitgerust met 6GB werkgeheugen, en dat is in de praktijk meer dan genoeg om de meeste apps op te slaan in het werkgeheugen.

De adviesprijs en exacte releasedatum van deze variant zijn onduidelijk, maar daar horen we waarschijnlijk binnen een week meer over. McLaren en OnePlus organiseren op 11 december een gezamenlijk evenement op het circuit van de automaker om te smartphone te presenteren. Direct daarna gaat de opgevoerde 6T in de verkoop.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 6T
OnePlus 6T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu