Foto’s: ‘Moto C wordt het nieuwe instapmodel van Lenovo’

Thomas Haenen
11 april 2017, 15:04
2 min leestijd
Foto’s: ‘Moto C wordt het nieuwe instapmodel van Lenovo’

Beelden zijn uitgelekt van de Motorola Moto C, een nieuw Lenovo-toestel met relatief beperkte hardware. Het toestel wordt mogelijk nog goedkoper dan de Moto E-serie.

Lees verder na de advertentie.

Motorola Moto C details uitgelekt

De eerste geruchten over een Moto C doken enkele dagen geleden al op, maar vandaag hebben we voor het eerst beelden. Daarop zien we een smartphone met het inmiddels herkenbare Moto-design. Achterop zit een logo en een relatief forse uitstekende camera in een ei-vorm. De Moto C verschijnt in minstens drie verschillende kleuren; op de foto zien we een zwarte, gouden en rode variant.

Het toestel beschikt naar verluidt over een 5 inch-scherm met een resolutie van 854 bij 840 pixels. Achterop zit een 5 megapixel-camera, voorop een 5 megapixel-frontcamera. Lenovo gebruikt een MT6737-chipset van MediaTek met vier cores, 1GB werkgeheugen en 16GB opslagruimte. Het toestel loopt direct op Android 7.0 en de accucapaciteit bedraagt een relatief kleine 2300 mAh.

Deze specificaties zijn verre van indrukwekkend, maar als we de bron mogen geloven is Lenovo van plan de Moto C in de markt te zetten voor zo’n 80 euro. Daarmee zou het één van de goedkoopste Android-smartphones van het moment zijn. Mogelijk wordt er ook een Moto C Plus aangekondigd.

Lenovo’s smartphones: focus op goedkoop

Lenovo heeft tot nu toe alleen de Moto G5 en Moto G5 Plus uitgebracht in 2017. De fabrikant zou echter forse plannen hebben voor de komende maanden. Zo worden de Moto E4 en deze Moto C beide waarschijnlijk binnen enkele weken onthuld. Daarmee lijkt Lenovo te mikken op budgetsmartphones voor elk prijspunt. De Moto C kost minder dan 100 euro, de Moto E4 vermoedelijk circa 150 euro, terwijl de Moto G5 199 euro kost.

Vorig jaar zette Lenovo nog vooral in op vlaggenschepen. De modulaire Moto Z was echter geen groot succes, waarop de fabrikant heeft besloten om zich meer op goedkope(re) smartphones te richten.

Lees het laatste nieuws over Lenovo

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto C Plus
Motorola Moto C Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu