De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Foto’s tonen Moto G7 Plus met kleine notch en supersnellaadfunctie’

Wouter Nijsen
30 januari 2019, 13:43
2 min leestijd
‘Foto’s tonen Moto G7 Plus met kleine notch en supersnellaadfunctie’

Hoewel de presentatie van de Motorola Moto G7-telefoons nog even op zich laat wachten, is vrijwel alles eigenlijk al uitgelekt. Nieuwe gelekte foto’s tonen het design van de Moto G7 Plus, die een bescheiden notch in het scherm heeft.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de Motorola Moto G7 Plus-foto’s

De foto’s zijn gepubliceerd door website 91Mobiles en laten de Moto G7 Plus vanuit verschillende hoeken zien. Zo zien we bijvoorbeeld het grote scherm, dat naar verluidt 6,24 inch meet en smallere randen heeft. Er is een notch aanwezig, die de vorm heeft van een waterdruppel. In die inkeping zit de selfiecamera verwerkt, alsmede diverse sensoren. De waterdruppel-notch lijkt iets dieper te zijn dan de inkeping van bijvoorbeeld de OnePlus 6T, die wat subtieler is weggewerkt.

Het scherm heeft redelijk dunnere randen, met alleen een behoorlijke ‘kin’ aan de onderkant. Aan de achterkant zit de vingerafdrukscanner en dubbele camera. De software oogt – net als bij vorige Moto G-toestellen – lekker simplistisch en is bijna stock-Android. Motorola doet slechts een aantal aanpassingen aan Android en levert ook zijn eigen Moto-app mee. Het ligt voor de hand dat de G7 Plus op Android Pie draait.

Supersnel laden en optische beeldstabilisatie

Andere foto’s, die door de Portugese website Tudocelular zijn gedeeld, laten zien dat de Moto G7 Plus supersnel kan opladen. Op beelden van de verpakking is te zien dat de meegeleverde TurboPower-lader een maximaal vermogen van 27 Watt heeft. Dat is een stuk meer dan de huidige snelladers van Motorola, en verklapt dat de Moto G7 Plus veel sneller kan opladen dan de meeste smartphones in deze prijsklasse.

Op de verpakking wordt ook optische beeldstabilisatie genoemd. Deze stabilisatie maakt de camera van de Moto G7 Plus waarschijnlijk een stuk beter, omdat bewegingsonscherpte bij het maken van een foto of video dan wordt weggefilterd. Dat is fijn als je trillende handen hebt, maar helpt ook om scherpere beelden te maken in situaties met weinig licht.

Specificaties en prijs

De afgelopen weken is veel over de Moto G7-reeks gelekt en de specificaties van de G7 Plus zijn daarom al bekend. Naar verluidt beschikt de smartphone over een Snapdragon 636-chip, die wordt bijgestaan door 4GB RAM en 64GB aan opslagruimte. Dat laatste kun je bovendien met een micro-sd-kaartje verder uitbreiden.

Onder de motorkap zit ook een 3000 mAh-accu, die middels de usb-c-poort snel kan opladen. De frontcamera heeft een 8 megapixel-sensor, aan de achterzijde zitten twee cameralenzen van respectievelijk 16 en 5 megapixel.

Het lijkt erop dat de Moto G7 Plus fors duurder wordt dan zijn voorganger, de Moto G6 Plus. Smartphonelekker Ishan Agarwal spreekt over een adviesprijs van 360 euro, terwijl de G6 Plus vorig jaar voor 299 euro in de winkels verscheen. Op 7 februari komen we te weten wat de definitieve prijs wordt, want dan organiseert Motorola een evenement in Brazilië om zijn nieuwste telefoons te presenteren.

Lees meer over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto G7 Plus
Motorola Moto G7 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu