‘Motorola One Zoom krijgt vierdubbele camera en kost maar 399 euro’

Michel van 't Klaphek
2 september 2019, 9:14
2 min leestijd
‘Motorola One Zoom krijgt vierdubbele camera en kost maar 399 euro’

De One Zoom wordt de eerste Motorola-telefoon met 5 keer optische zoom. De goedkope middenklasser wordt spoedig aangekondigd maar is geen onderdeel van het Android One-programma.

Lees verder na de advertentie.

‘Motorola One Zoom specificaties bekend’

Dat claimt het doorgaans goed ingevoerde WinFuture. De Duitse website bracht eerder al duidelijke renders van de nieuwe Motorola naar buiten en is nu ook op de hoogte van alle specificaties. Het meest opvallende kenmerk is zonder meer de vierdubbele camera op de achterkant.

Motorola One Zoom renders achterkant

De hoofdsensor heeft een resolutie van 48 megapixels en maakt gebruik van de quad bayer-techniek, waarbij pixels worden samengevoegd om een foto meer detail en minder ruis te geven. De 16 megapixel-groothoeklens wordt volgens de site bijgestaan door een 8 megapixel-telefotolens en dieptesensor, zodat je zonder kwaliteitsverlies tot wel 5 keer kunt inzoomen.

Bovenaan het 6,4 inch-scherm (2340 x 1080 pixels) zit een 25 megapixel-selfiecamera voor het maken van zelfportretten. Onder het display zit een vingerafdrukscanner, waardoor de voorkant vrijwel volledig uit actief gebruikt scherm bestaat. De beeldverhouding is 19 bij 9, wat ideaal is voor het kijken van films en spelen van games.

De Motorola One Zoom wordt volgens WinFuture aangestuurd door een Snapdragon 675. De Qualcomm-chip krijgt hierbij ondersteuning van 4GB RAM en 128GB opslag. Deze capaciteit kan worden uitgebreid met een sd-kaartje. De behuizing is van plastic en de 4000 mAh-accu beschikt over TurboPower. Hierdoor kun je ‘m opladen met een snelheid van 18 Watt.

Geen Android One

Verwarrend genoeg is de Motorola One Zoom geen onderdeel van het Android One-programma. Hierdoor ben je niet verzekerd van tijdige Android-updates. WinFuture zegt dat de telefoon standaard geïntegreerd is met Alexa, de spraakassistent van Amazon. Dankzij deze ‘sponsoring’ is de One Zoom met zijn prijskaartje van 399 euro wel relatief goedkoop.

Volgens WinFuture verschijnt er ook een Android One-variant van de telefoon, die onder de naam Motorola One Pro verschijnt. Het is nog niet duidelijk hoe duur dit toestel wordt. De Motorola One Zoom wordt tijdens de IFA 2019 aangekondigd. Deze technologiebeurs vindt van 6 tot en met 11 september plaats in Berlijn. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-app om op de hoogte te blijven!

Lees het laatste nieuws over Motorola

Bron: WinFuture
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola One Zoom
Motorola One Zoom

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu