De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Dit is de Motorola One Zoom met 48 megapixel-camera en 5x zoom’

Michel van 't Klaphek
8 augustus 2019, 16:31
2 min leestijd
‘Dit is de Motorola One Zoom met 48 megapixel-camera en 5x zoom’

Motorola zet dit jaar volop in op fotokwaliteit. De Motorola One Zoom krijgt volgens geruchten een vierdubbele camera op de achterkant met een primaire lens van 48 megapixel. Het toestel wordt waarschijnlijk begin september aangekondigd.

Lees verder na de advertentie.

Motorola One Zoom renders op straat

Nadat eerder al de vermoedelijke Motorola One Action in afbeeldingen opdook, liggen nu vrijwel alle specificaties van de One Zoom op straat. Deze naam is toepasselijk, want het toestel krijgt maar liefst vier camera’s achterop. Hierdoor is 5x zoom mogelijk.

Dat blijkt uit informatie die in handen is gekomen van WinFuture. Deze Duitse website deelt regelmatig betrouwbare informatie over aankomende smartphones. Het meest opvallende kenmerk van de One Zoom is zonder meer de vierkante camerabult aan de achterkant, waar maar liefst vier sensoren aanwezig zijn.

Motorola One Zoom renders achterkant

Net als bij de OnePlus 7 Pro heeft de primaire lens een resolutie van 48 megapixel, maar is de uiteindelijke foto 12 megapixel. Door 48 megapixels te combineren krijg je uiteindelijk een 12 megapixel-plaatje met meer detail, betere kleuren en een hoger contrast.

Daarnaast is er volgens WinFuture een zogenoemde Action Cam aanwezig met een brede kijkhoek van 117 graden. Dit is handig voor het op de foto zetten van grote groepen of objecten. Het paradepaardje is echter de telefotolens die 5x ‘hybride’ zoom mogelijk maakt.

Lees ook: Uitleg: hoe werkt een 48 megapixel-smartphonecamera?

Verwachte Motorola Moto Zoom specificaties

Dit houdt in dat de daadwerkelijke cameramodule tot 3x kan inzoomen, maar dankzij een softwaretrucje wordt dit aantal opgekrikt naar 5x zoom. Tot slot is er nog een 5 megapixel-dieptesensor aanwezig waarmee je portretfoto’s kunt maken. Hierbij wordt de omgeving wazig terwijl het onderwerp wordt scherpgesteld.

Het 6,2 inch-amoled-scherm heeft bovenaan een inkeping met daarin de selfiecamera. In tegenstelling tot de One Action zou de Zoom geen 21 bij 9-beeldverhouding krijgen, wat ideaal is voor het kijken van films. Wel heeft het toestel vermoedelijk een vingerafdrukscanner onder het scherm.

Uit de doos draait de opvallende Motorola-telefoon op Android 9.0 (Pie). Jammer genoeg is het toestel geen onderdeel van het Android One-programma. Hierdoor ben je niet verzekerd van regelmatige beveiligingsupdates. De Motorola One Zoom wordt waarschijnlijk op de IFA-beurs aangekondigd, die van 6 tot en met 11 september in Berlijn plaatsvindt. Een prijskaartje is nog niet bekend.

Lees het laatste nieuws over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola One Zoom
Motorola One Zoom

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu