Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 43

Michel van 't Klaphek
25 oktober 2019, 17:04
2 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 43

Iedere week zet Android Planet op een rijtje welke smartphones een Android-beveiligingsupdate hebben gekregen. Benieuwd of jouw toestel erbij zit? Lees dan snel verder.

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 43

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan smartphones die updates ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie) of Android 10.0. Daarvoor hebben we ook het Android 9.0 update-overzicht en Android 10.0 update-overzicht. Hier zie je precies of, en wanneer jouw toestel bijgewerkt wordt.

Maar fabrikanten brengen het hele jaar door ook beveiligingsupdates uit, en die zijn minstens zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe functies bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen.

Iedere week maakt Android Planet een lijstje met updates van de afgelopen zeven dagen. Het gaat om updates die in Nederland zijn uitgerold, al kan het soms gebeuren dat de ene provider eerder aan de beurt is dan de ander. Soms moet je dus nog een weekje wachten.

Samsung

De Galaxy J5 2017 is deze week bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie). Gebruikers van dit toestel kunnen nu onder meer genieten van verbeterde notificaties, hun privacy beter beheren en de gebarenbediening gebruiken. De Galaxy S8 (Plus) en Note 9 zijn van een Android-beveiligingsupdate voorzien.

Nokia

HMD Global heeft een reeks telefoons van de Android-beveiligingsupdate van oktober voorzien. Bij de Nokia 5 en 6 worden bovendien wat stabiliteitsverbeteringen doorgevoerd. Het logboek maakt niet bekend wat dit precies betekent.

  • Nokia 1 – beveiligingsupdate oktober 2019
  • Nokia 5 – beveiligingsupdate oktober 2019
  • Nokia 6 – beveiligingsupdate oktober 2019
  • Nokia 8 – beveiligingsupdate oktober 2019

Motorola

Motorola heeft zowel de One als One Zoom bijgewerkt. Laatstgenoemde heeft de patch van september binnengekregen. De One Zoom is geüpdatet naar de patch van oktober.

Xiaomi

Xiaomi heeft de Mi A2 bijgewerkt met de patch van afgelopen maand. Er zijn hiernaast geen functies toegevoegd.

Houd je smartphone in de gaten

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingsupdates, of bekijk ons overzicht met (verwachte) Android 9.0-updates.

Elke week vind je bij ons een overzicht met smartphones die een (beveiligings)update kregen. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-app! Mis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola One
Motorola One

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu