De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Netflix-tips van september: Unbelievable, Bill Gates en meer

Erwin Vogelaar
30 september 2019, 19:14
3 min leestijd
Netflix-tips van september: Unbelievable, Bill Gates en meer

Elke maand duiken we in het aanbod van nieuwe Netflix-series en -films. Wat mag je echt niet missen? Dit zijn onze Netflix-tips van september 2019. Lees gauw verder!

Lees verder na de advertentie.

Netflix-tips september 2019

Deze maand hebben we vijf compleet verschillende kijktips voor je uitgekozen op Netflix. Van de hartverscheurende realiteit in miniserie Unbelievable tot de over the top plottwists in The Politician. Van een kijkje in het leven van Bill Gates tot een kijkje in het leven van zes Japanse jongeren. Wat ga jij kijken?

1. Unbelievable

In 2015 werd er door ProPublica een artikel gepubliceerd getiteld ‘An Unbelievable Story of Rape’. Het stuk gaat over een vrouw die aangifte heeft gedaan van verkrachting, maar dan beschuldigd wordt van het indienen van een vals rapport. Deze miniserie is gebaseerd op dat artikel.

Het is een zeer moeilijk te kijken serie over een jonge, kwetsbare vrouw en hoe ze door de mannen van de politie wordt behandeld na haar traumatische ervaring. Twee vrouwelijke detectives, gespeeld door Tony Colette en Merritt Wever, pakken het anders aan.

Vind Unbelievable op Netflix

2. Inside Bill’s Brain: Decoding Bill Gates

Bill Gates kennen de meeste mensen als de mede-oprichter van Microsoft en één van de slimste en rijkste mensen ter wereld. Wat wellicht niet iedereen weet, is dat Gates tegenwoordig voornamelijk werkt aan de Bill and Melinda Gates Foundation om de wereld een betere plek te maken.

Deze korte documentaireserie neemt een kijkje in het leven van Gates. Er mist een kritische noot, maar toch bieden deze afleveringen een interessante kijk in het leven van een man die zo belangrijk is geweest voor onze huidige technologie.

Vind Inside Bill’s Brain: Decoding Bill Gates op Netflix

3. Élite (seizoen 2)

Het is weer tijd om naar school te gaan. Ook voor de jongeren van rijkeluischool Las Encinas. In dit tweede seizoen gaat Samuel op onderzoek uit, om de onschuld van zijn broer te bewijzen na de gebeurtenissen in het vorige seizoen. Een stapeltje nieuwe studenten komt daarnaast de boel op school op stelten zetten. Met een flinke dosis drama en twists is Élite seizoen 2 weer genieten geblazen.

Vind Élite op Netflix

4. The Politician (seizoen 1)

De eerste Netflix-serie van Ryan Murphy is nu te kijken. The Politician gaat over een rijke jongen die als enige doel in zijn leven heeft om de president van de Verenigde Staten te worden. Daarvoor heeft hij een duidelijk plan voor ogen, waarvoor hij nu eerst de schoolpresident moet zien te worden.

De serie heeft veel raaklijnen met Murphy’s meest populaire serie Glee. De tieners ogen te oud en de verhaallijnen zijn onrealistisch en compleet over the top. Dat maakt The Politician juist zo vermakelijk.

Vind The Politician op Netflix

5. Terrace House: Tokyo 2019-2020

De leukste en liefste realityserie te wereld is terug met een nieuwe reeks. Het idee blijft het zelfde: drie jongens en drie meisjes gaan samenwonen in een mooi huis.

Ze gaat daarnaast gewoon verder met hun leven, maar wie weet bloeien er mooie relaties op. Het is reality tv zonder druk en zonder prijzen, en dat werkt bijzonder goed. Ook deze keer weer. De commentatoren die er zo nu en dan tussen komen, maken het af.

Vind Terrace House: Tokyo 2019-2020 op Netflix

Meer Netflix-tips

Heb je hier niet genoeg aan? Geen nood, want we plukken elke maand vijf nieuwe tips uit het aanbod. Check de afgelopen edities hieronder. Heb je ook al onze nieuwste Chromecast-tips gezien met kijk-en luistertips van andere diensten?

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu