De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Google en Huawei aangeklaagd om accuproblemen Nexus 6P

Erwin Vogelaar
22 april 2017, 9:49
2 min leestijd
Google en Huawei aangeklaagd om accuproblemen Nexus 6P

Google en Huawei zijn samen aangeklaagd om Nexus 6P-accuproblemen. Hopelijk zorgt deze rechtszaak voor een oplossing voor gebruikers die problemen ondervinden.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 6P-accuproblemen

Hoewel we blij zijn met de laatste generatie Nexus-smartphones, zijn de ouderdomsproblemen waar de toestellen onder lijden niet bepaald aantrekkelijk. Voornamelijk de Nexus 6P heeft problemen met zijn accu. De accu kan plots uitvallen en Google en Huawei lijken niet veel te doen om dit te verhelpen. Daarom hebben beide bedrijven nu een rechtszaak aan hun broek hangen. Deze rechtszaak gaat niet enkel om het bekende accuprobleem, maar ook om Nexus 6P-toestellen die in een bootloop raken en daardoor onbruikbaar worden.

nexus 6p-accuproblemen

De aanklagers stellen dat mensen die contact opnemen met Google naar Huawei gestuurd worden, maar dat Huawei op zijn beurt niet erg behulpzaam is. Het Chinese bedrijf zou zelfs tegenover consumenten zeggen dat het probleem bij de software van Google ligt en niet bij eigen hardware. Het bedrijf dat de zaak leidt, Chimicles & Tikellis, stelt één cliënt te representeren, maar wil ook een stem geven aan de grote groep consumenten die een Nexus 6P bezit of er een heeft gehad.

Hoe deze rechtszaak verder zal verlopen, is nu uiteraard de vraag. Het goede nieuws is dat er in ieder geval aandacht is voor het onderwerp. Gebruikers van de Nexus 6P willen namelijk gewoonweg een oplossing voor hun toestel. Het liefst via een update. Als dat niet mogelijk blijkt, kan er eventueel een geldbedrag voor alle consumenten met het toestel geëist worden.

Gebruik jij je Nexus 6P nog en ervaar je ook problemen? Laat dan van je horen in de reacties onder dit bericht. We zijn benieuwd hoe groot het probleem onder onze lezers is. Dit kan gaan om een accu die razendsnel leegloopt of om het bootloop-probleem, waardoor het toestel niet meer opstart.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Nexus 6P
Huawei Nexus 6P

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu