Android 7.1.2 maakt vingerafdrukscanner Nexus 5X en 6P slimmer

Thomas Haenen
2 februari 2017, 12:49
2 min leestijd
Android 7.1.2 maakt vingerafdrukscanner Nexus 5X en 6P slimmer

Android 7.1.2 brengt enkele Google Pixel-features naar de LG Nexus 5X en Huawei Nexus 6P. De vingerafdrukscanners van beide toestellen kunnen nu voor onder andere gebruikt worden om je notificaties in beeld te brengen.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 6P vingerafdrukscanner

Google gaf eerder deze week een eerste developer preview vrij van Android 7.1.2 Nougat. De volgende versie van Android leek op het eerste gezicht vooral verbeteringen op de achtergrond door te voeren, die ervoor zorgen dat de software en stabieler loopt. Nu blijkt dat er toch ook enkele nieuwe features geïntroduceerd worden.

Nexus 6P vingerafdrukscanner

Zowel de LG Nexus 5X als de Huawei Nexus 6P vingerafdrukscanner worden met deze update van ‘Moves’ voorzien. Daardoor kun je de notificaties in beeld brengen door naar beneden te swipen over de vingerafdrukscanner. Met een tik op scanner terwijl de camera-app is geopend kun je een foto maken.

Deze Moves werden geïntroduceerd met Android 7.1 Nougat, maar werkten tot voor kort alleen op de Google Pixel en Pixel XL. Google liet al vrij snel weten dat het hoopte de feature naar andere toestellen uit te rollen. Met de uitrol van Android 7.1.2 wordt die belofte nagekomen.

Android 7.1.2 is op dit moment alleen als Developer Preview beschikbaar voor de LG Nexus 5X. De update wordt waarschijnlijk binnenkort ook uitgerold naar de Nexus 6P. Als je aangemeld bent voor Android Developer Previews, krijg je automatisch een notificatie zodra de update klaar staat voor jouw smartphone. De definitieve versie van Android 7.1.2 laat vermoedelijk nog enkele weken op zich wachten.

Zo activeer je Moves op je Nexus 6P of 5X

Moves activeren op je Nexus-toestel is makkelijk. Nadat je toestel voorzien is van de nieuwste Android Developer Preview, open je de Instellingen. Vervolgens kun je bij de optie ‘Moves’ de functionaliteit aan- of uitzetten. Je kunt er ook voor kiezen om individuele functies te (de)activeren.

Het is nog onduidelijk of andere fabrikanten hun bestaande smartphones met vingerafdrukscanner ook kunnen voorzien van Moves. Huawei’s smartphones hebben een soortgelijke functie al jaren, maar ook LG, Samsung en HTC hebben smartphones die in theorie kunnen profiteren van de nieuwe vingerafdrukfunctionaliteit.

Lees het laatste nieuws over Android

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Nexus 6P
Huawei Nexus 6P

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu