De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo ziet je nieuwe Google Account-overzicht eruit

Thomas Haenen
21 juni 2018, 17:11
2 min leestijd
Zo ziet je nieuwe Google Account-overzicht eruit

Je Google-account brengt tal van diensten samen, van je Android-smartphone tot YouTube en zoekgeschiedenis. Met het verbeterde Google Account-overzicht van de account heb je betere grip op je privacy en beveiliging.

Lees verder na de advertentie.

Google Account-overzicht verbeterd

Het vernieuwde Google Account-overzicht is per direct beschikbaar op Android-smartphones, en volgt later dit jaar ook in je browser en op de iPhone. Je vindt het door op je smartphone naar de instellingen te gaan, onderin op ‘Google’ te tikken en vervolgens ‘Google-account’ te selecteren.

De kans is groot dat je in je dagelijks leven talloze Google-diensten gebruikt. Al die diensten, waaronder Google Maps, YouTube, Android, Gmail en meer, verzamelen data over je en vereisen dus goede bescherming. Via deze overzichtspagina ontdek je precies welke data er allemaal wordt verzameld. Ook geef je aan wat met wie gedeeld mag worden. Ook kun je de beveiliging aanscherpen.

Check jezelf

De twee belangrijkste onderdelen zijn de ‘Privacycheck’ en ‘Beveiligingscheck’. Bij die eerste check legt Google je in begrijpelijke taal uit welke data het verzamelt, en wat het daarmee doet. Zo kan Google bijvoorbeeld je locatiegeschiedenis bijhouden. Daarmee kan het zoekbedrijf je waarschuwen als er file staat op de weg naar huis.

Als je huiverig bent dat al die data in verkeerde handen komt, dan is het verstandig om de beveiligingscheck te doen. Daar zie je welke apparaten er allemaal ingelogd zijn op jouw Google-account, welke (externe) apps rechten hebben om gegevens in te zien en of je wachtwoord wel veilig genoeg is. Ook kun je hier tweefactorauthenticatie instellen, iets wat wij in ieder geval van harte aanraden.

Daarnaast zijn er tal van andere instellingen om aan te passen. Koop bijvoorbeeld extra opslagruimte voor je Gmail-account, geef aan of advertenties gepersonaliseerd worden, of sleutel aan de toegankelijkheidsopties om Google gebruiksvriendelijker te maken.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu