Gerucht: eerste foto nieuwe LG Nexus 5 duikt op

Enkele dagen geleden doken er al renders op van de vermeende Nexus-smartphones die LG en Huawei maken, en nu is er ook een foto verschenen waarop de achterkant van eerstgenoemde te zien zou zijn.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

‘Nieuwe LG Nexus 5 krijgt uitstekende cameralens’

Wat bij de foto van de nieuwe LG Nexus 5-smartphone opvalt, is de cameralens die iets uitsteekt en de ronde vingerafdrukscanner, die zich eveneens aan de achterzijde bevindt. Verder vinden we op de achterzijde een led-flitser, Nexus-logo en een ‘Not for Sale’-sticker die erop wijst dat we te maken hebben met een prototype of demomodel.

nieuwe lg nexus 5 foto

Het toestel op de foto heeft veel weg van de render van de nieuwe Nexus 5 die eerder opdook (zie hieronder), maar wijkt veel af van de eerdere Nexus-smartphone die LG maakte en de huidige lijn smartphones van de fabrikant. Dat maakt het lastig om te bepalen of we te maken hebben met een legitieme foto of een afbeelding die is gefabriceerd door een Nexus-fan.

De geruchten en foto’s omtrent de nieuwe Nexus-toestellen van LG en Huawei komen echter niet uit de lucht vallen. Meerdere berichten hebben er al op ‘gewezen’ dat de toestellen in ontwikkeling zijn. De LG Nexus 5 zou afmetingen hebben van 146,9 bij 72,9 bij 8/9,8 millimeter, en verder beschikken over een 5,2 inch-full-hd-scherm, Snapdragon 808-chip en 2700 mAh-accu.

De Nexus-smartphone van Huawei is naar verluidt een slag groter, met een 5,7 inch-scherm (QHD) en een slanke behuizing die op het dunste punt 6,6 millimeter meet. Ook  is  het toestel voorzien van  een Snapdragon 820-chip, 3 of 4GB aan werkgeheugen en een usb-c-poort. Beide Nexus-toestellen zouden standaard op Android M draaien, de laatste versie van Googles besturingssysteem die onder meer standaard ondersteuning heeft voor vingerafdrukscanners.

Het laatste nieuws over LG

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.