Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Nieuwe Nexus 7 krijgt 7 inch-scherm met full-hd-resolutie’

Redactie
2 juli 2013, 7:55
1 min leestijd
‘Nieuwe Nexus 7 krijgt 7 inch-scherm met full-hd-resolutie’
nieuwe nexus 7

De nieuwe Nexus 7 (lees ook onze Nexus 7 review) krijgt mogelijk een full-hd-resolutie, en dat allemaal op een 7 inch-scherm. Geruchten over een full-hd-scherm van de nieuwe Nexus 7 zijn al langer bekend, maar een gebruiker van het grote internetforum Reddit meldt dat een Asus-woordvoerder via een live chat per abuis enkele details van Google’s aankomende tablet heeft aangekondigd.

Volgens de woordvoerder van Asus krijgt de nieuwe Nexus 7 een 7 inch full-hd-scherm met een resolutie van 1980 bij 1200 pixels, een Snapdragon 600-chip, 5 megapixelcamera aan de voorzijde, accu van 4000 mAh en optionele 4G-ondersteuning. Het blijft onduidelijk hoe betrouwbaar de screenshots zijn, maar de nieuwe geruchten zijn in lijn met de voorgaande geruchten over de specificaties van de Nexus 7.

Lees verder na de advertentie.

Eerdere geruchten melden dat het scherm low-temperature polysilicon (LTPS)-technologie gebruikmaakt. Door deze technologie zou het scherm, ondanks de verhoging in pixels, eenzelfde stroomverbruik hebben als de huidige Nexus 7 die onder andere vanwege zijn batterijduur werd geprezen.

Diezelfde bronnen meldden dat de Nexus 7 vanaf de zomer verkrijgbaar zou zijn. De maand juli werd als releasedatum genoemd, maar dit lijkt onwaarschijnlijk. Het is mogelijk dat de nieuwe Nexus 7 aan het einde van het jaar wordt geïntroduceerd, samen met de nieuwe versie van Android.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Asus Nexus 7
Asus Nexus 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu