Android Oreo-update voor Nokia 2 eindelijk beschikbaar, maar Nokia raadt hem af

Thomas Haenen
7 maart 2019, 9:12
2 min leestijd
Android Oreo-update voor Nokia 2 eindelijk beschikbaar, maar Nokia raadt hem af

De Nokia 2 krijgt bijna een jaar later dan beloofd alsnog een Android 8.1 (Oreo)-update. Gebruikers kunnen die update alleen via een omweg downloaden, omdat de fabrikant zelf het installeren afraadt.

Lees verder na de advertentie.

Nokia 2 Android Oreo-update beschikbaar

Bezitters van de Nokia 2 kunnen zich via de site van de fabrikant aanmelden voor de update. Nadat je het IMEI-nummer van je toestel hebt opgegeven, is de update binnen enkele uren beschikbaar. Meld je je niet aan, dan ontvang je de update ook niet. Nokia heeft namelijk besloten de Android Oreo-update optioneel te maken voor gebruikers.

Het toestel werd eind 2017 uitgebracht met Android 7.1 (Nougat). Net als bij alle andere Nokia-smartphones beloofde de Finse fabrikant stevige ondersteuning met alle grote Android-updates tot twee jaar na de release. Al bij de release werd een snelle update naar Android Oreo beloofd.

Nokia 2 Android Pie-update

De zwakke hardware van de Nokia 2 gooide echter roet in het eten. Het toestel is eigenlijk niet krachtig genoeg voor Android Oreo, liet Nokia-topman Juho Sarvikas onlangs weten op Twitter. “Kort na de introductie van de Nokia 2 besloot Google dat alle apparaten met 1GB werkgeheugen [zoals de Nokia 2, red.] op Android Go moeten lopen,” aldus de topman “Het is echter niet mogelijk om bestaande toestellen alsnog over te zetten op Android Go.”

Suboptimale update

Desalniettemin besloot Nokia om alsnog een Android Oreo-update te ontwikkelen voor de Nokia 2, om zijn beloftes na te komen. Die update loopt echter niet optimaal. “Omdat Oreo meer rekenkracht vereist dan Nougat, loopt Android minder soepel. Daarom geven we gebruikers twee opties: blijf op Nougat met een betere performance, of upgrade naar Oreo voor alle nieuwe features.”

De keuze is dus aan de Nokia 2-gebruikers. Met de Android Oreo-update krijgen ze toegang tot verschillende nieuwe features, zoals notificatiekanalen en een mogelijk verbeterde accuduur. Wel zullen vrijwel alle apps en aspecten van de software een stuk langzamer lopen dan voorheen.

De kans dat toekomstige Nokia-smartphones achter blijven is een stuk kleiner. Zoals de topman al benoemt heeft Google nu ook Android Go. Dat is een aangepaste versie van Android geoptimaliseerd voor goedkopere hardware, met onder andere versimpelde versies van Googles meegeleverde apps. De Nokia 1, een ander budgettoestel van de fabrikant, loopt bijvoorbeeld stukken beter op Android Go.

Lees meer nieuws over Nokia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 2 Android
Nokia 2 Android

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu