De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Nokia onthult vlaggenschip met stock-Android en dubbele camera

Wouter Nijsen
16 augustus 2017, 20:49
2 min leestijd
Nokia onthult vlaggenschip met stock-Android en dubbele camera

Zoals verwacht heeft HMD Global zojuist de Nokia 8 onthuld, het eerste Android-vlaggenschip van het bedrijf. De smartphone heeft een metalen design, stock-Android, dubbele camera, en verschijnt binnenkort.

Lees verder na de advertentie.

Nokia 8 officieel: dit moet je weten

Na flink wat geruchten is de Nokia 8 tijdens een evenement in Londen officieel gepresenteerd. Het is het vierde Nokia-toestel met Android, nadat eerder de betaalbare Nokia 3, Nokia 5 en Nokia 6 verschenen. De 8 is het vlaggenschip van het Finse bedrijf, dat beschikt over de nieuwste mobiele hardware en een dubbele camera.

nokia 8 officieel

Terwijl steeds meer fabrikanten overgaan op schermen met minimale bezels, houdt Nokia het wat simpeler. Het toestel heeft een 5,3 inch-scherm met een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels, wat zorgt voor een pixeldichtheid van 554 ppi. Hierdoor zijn losse pixels niet met het blote oog te onderscheiden. Onder het scherm zit een vingerafdrukscanner, met aan de linker- en rechterkant de terug- en multitaskknop. Verder heeft de Nokia 8 een usb-c-poort en koptelefoonaansluiting.

Onder de motorkap zit een Snapdragon 835-chip van Qualcomm met 4GB aan RAM en 64GB aan uitbreidbare opslagruimte. Hiermee kan de Nokia 8 zich qua rekenkracht meten met andere vlaggenschepen.

Nieuw ten opzichte van eerdere Nokia-toestellen is de dubbele camera aan de achterkant. Eén lens maakt foto’s in kleur, de andere wordt gebruikt om beelden in zwart-wit vast te leggen. Hiervoor werkt HMD Global samen met lenzenfabrikant Carl Zeiss, op eenzelfde manier als dat Huawei dit bijvoorbeeld doet met Leica. Ook bijzonder is de ‘Dual-Sight modus’, waardoor je tegelijk een foto of video met de camera’s aan de achterkant en de camera aan de voorkant maakt. Zo zie je beide kanten.

nokia 8 officieel

Onderscheidend aan de Nokia 8 is de software. In tegenstelling tot veel concurrenten legt het Finse bedrijf geen skin over Android. De telefoon draait op stock-Android met slechts enkele kleine aanpassingen, waardoor (beveiligings)updates snel worden uitgerold. Uit de doos draait de Nokia 8 op de laatste Android-versie.

Nokia 8 release en prijs

De Nokia 8 ligt komende september voor 599 euro in de winkels.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 8 Android
Nokia 8 Android

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu