De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 40

Michel van 't Klaphek
4 oktober 2019, 11:01
2 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 40

Wekelijks maken we een lijstje welke toestellen een Android-beveiligingsupdate hebben gekregen. Ook deze week zijn we bij je terug met een overzicht.

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 40

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan toestellen die updates ontvangen. Meestal gaat het dan om nieuwe versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie) of Android 10.0. Daarvoor hebben we ook het Android 9.0 update-overzicht en Android 10.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Fabrikanten brengen het hele jaar door ook beveiligingsupdates uit, en die zijn minstens zo belangrijk. Hoewel ze geen grote, nieuwe features bevatten blijf je zo wel beschermd tegen (ernstige) beveiligingslekken. Om deze updates in kaart te brengen zetten we daarom wekelijks een overzicht online. Het gaat hierbij om updates die in Nederland zijn uitgerold. Houd er rekening mee dat de ene provider soms eerder aan de beurt is dan anderen. Soms moet je dus even wachten.

Nokia

  • Nokia 3 – beveiligingsupdate september 2019
  • Nokia 5 – beveiligingsupdate september 2019
  • Nokia 6 – beveiligingsupdate september 2019
  • Nokia 8 – beveiligingsupdate september 2019

Samsung

Een rustige week voor Samsung. De Galaxy A50 heeft een primeur en is bijgewerkt met de patch van oktober. De inmiddels twee jaar oude Galaxy A5 (2017) heeft de update van september binnengekregen.

OnePlus

De OnePlus 6 en 6T hebben deze week beiden een update gekregen die de weg vrijmaakt voor Android 10. Er zijn onder meer enkele stabiliteitsverbeteringen doorgevoerd, al maakt de fabrikant niet duidelijk wat er precies is verbeterd.

Motorola

Motorola heeft de One Vision bijgewerkt met de meest recente veiligheidspatch. Ook is het toestel voortaan stabieler en behoren enkele verbindingsproblemen tot het verleden.

Zo check je Android-updates op je smartphone als eerste

Staat jouw toestel in de lijst, maar heb je nog niks ontvangen? Geen zorgen. Fabrikanten brengen updates vaak gefaseerd uit, wat betekent dat het even kan duren voordat alle exemplaren van een model zijn bijgewerkt. Ook als je toestel niet in de lijst staat zit er niets anders op dan wachten. Check in de tussentijd ook onze overzichten met (verwachte) Android 9.0-updates en Android 10-updates.

Mis je een update in het overzicht? Laat het weten in de reacties! Schrijf je ook in voor onze nieuwsbrief, of download de gratis Android Planet-app om op de hoogte te blijven van alle Android-updates.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola One Vision
Motorola One Vision

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu