Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

OnePlus 6-gebruikers klagen over slechtere accu na nieuwste update

Erwin Vogelaar
24 juni 2018, 10:23
2 min leestijd
OnePlus 6-gebruikers klagen over slechtere accu na nieuwste update

Verschillende gebruikers stellen dat hun OnePlus 6-accu minder lang meegaat sinds de nieuwste update van OxygenOS. Het probleem lijkt bij het stroomverbruik van het scherm te liggen.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 6-accu achteruit door update

De OnePlus 6 heeft al verschillende verbeteringen gehad, maar de laatste update lijkt nu juist voor problemen te zorgen. Een week geleden repareerde OxygenOS 5.1.7 nog een kritieke kwetsbaarheid in het besturingssysteem, maar deze week lijkt OxygenOS 5.1.8 te zorgen voor een sneller leeglopende accu. Verschillende gebruikers van de smartphones klagen hierover op de OnePlus-forums.

Het scherm lijkt de schuldige te zijn. Dit onderdeel van de smartphone vraagt namelijk meer stroom dan gebruikelijk. De starter van het topic stelt dat de schermtijd van zijn toestel hierdoor van 11 tot 12 uur, naar 5 tot 6 uur is gegaan. Verschillende andere gebruikers zien hetzelfde op hun toestellen: minder schermtijd en het scherm vraagt om meer stroom.

oneplus 6-accu

Ook op het forum van website XDA Developers wordt er gesproken over dit probleem. Eén van de gebruikers stelt tevens dat het toestel warmer wordt dan normaal, zelfs met enkel het gebruik van apps als Instagram en WhatsApp.

Op de OnePlus-forums en in het topic op XDA Developers hebben nog niet veel mensen zich gemeld. Wellicht gaat het dus om een probleem dat niet alle gebruikers treft. Heb je zelf de update naar OxygenOS 5.1.8 al gedownload? Laat dan in de reacties onder dit artikel weten of je een verschil merkt in de accuduur, en of het toestel warmer wordt dan normaal.

Meer over de OnePlus 6

Dit is niet de eerste keer dat er iets vreemds gebeurt met het OnePlus 6-scherm. De eerste update verwijderde namelijk al het always-on-scherm van de smartphone. Heb je onze OnePlus 6 review al gelezen? Het is geen spannende upgrade, maar toch: “voor 519 euro vind je weinig betere Android-toestellen. Daarom kunnen we je de OnePlus 6 zeker aanraden.”

Het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 6 Dualsim
OnePlus 6 Dualsim

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu