De OnePlus 6 heeft een notch, en dit is waarom

Thomas Haenen
28 maart 2018, 14:55
2 min leestijd
De OnePlus 6 heeft een notch, en dit is waarom

Na Apple, Asus, Huawei en anderen kiest ook OnePlus ervoor om zijn smartphones van een notch te voorzien. Oprichter Carl Pei heeft bevestigd dat de OnePlus 6 eraan komt, en aan de bovenkant van een inkeping voorzien is.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 6 notch in beeld

De OnePlus 6 krijgt een voorkantvullend scherm met een inkeping bovenaan het beeld, zo heeft topman Carl Pei bevestigd in een gesprek met The Verge. Pei wilde verder nog weinig loslaten over de smartphone, maar deelde wel alvast een eerste afbeelding (zie hierboven) van hoe de notch eruit komt te zien. De topman wil ‘notch-haters’ te snel af zijn door nu al met beweegredenen voor de designkeuze te komen.

OnePlus volgt hiermee een trend waar steeds meer fabrikanten aan meedoen. De iPhone X en Essential Phone behoorden in 2017 tot de eerste toestellen met een inkeping in het beeld. Dit jaar hebben onder andere Huawei en Asus al het voorbeeld gevolgd, en ook LG en HTC zouden aan smartphones met notches werken.

OnePlus 6 achterkant gelekt

Volgens Pei is een notch echter een hele logische designkeuze als je een voorkantvullende smartphone maakt. “Je zet hiermee in feite de hele notificatiebalk een stukje hoger, waardoor gebruikers meer ruimte hebben voor content op het scherm,” aldus de topman. Links van de inkeping krijg je de notificatie-icoontjes te zien, rechts de tijd en informatie over je verbindingen. Onderaan het beeld komt overigens nog wel een kleine zwarte balk.

‘Kleiner dan de iPhone X’

De inkeping meet 19,6 millimeter bij 7,7 millimeter. Dat maakt hem groter dan de notch op de Essential Phone, maar kleiner dan die van de iPhone X. Apple heeft op de voorkant dan ook verschillende sensoren en scanners geplaatst om gezichtsontgrendeling mogelijk te maken met Face ID. OnePlus lijkt het bij een selfiecamera en enkele nabijheidssensoren te houden.

OnePlus neemt overigens niet het volledige design van Apple over. Pei bevestigt dat de smartphone over een koptelefoonaansluiting beschikt. Dat bleek ook al uit de eerste OnePlus 6-foto die onlangs verscheen. Ook laat de topman nog weten dat de smartphone over het grootste scherm van een OnePlus-smartphone tot nu toe beschikt.

Wanneer alles over de OnePlus 6 officieel onthuld wordt, is nog onbekend. Hoewel eerdere OnePlus-smartphones vaak in juni werden gepresenteerd, suggereert de bereidheid van Pei om nu al over het toestel te praten, dat een aankondiging dit jaar eerder is. Bovendien is de OnePlus 5T, het huidige model, inmiddels al uitverkocht in enkele landen.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 6 Dualsim
OnePlus 6 Dualsim

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu