OnePlus Nord 2 komt op 22 juli: deze 5 dingen weten we al

Rens Blom
14 juli 2021, 17:03
3 min leestijd
OnePlus Nord 2 komt op 22 juli: deze 5 dingen weten we al

De OnePlus Nord 2 komt eraan en er lekken steeds meer details uit over de betaalbare smartphone. Wat weten we al? Android Planet zet de OnePlus Nord 2-verwachtingen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus Nord 2 verwachtingen

De OnePlus Nord werd volgens velen – inclusief de redactie van Android Planet – bestempeld als één van de beste Android-smartphones van 2020. De verwachtingen van de Nord 2 zijn daarom hoog. In dit artikel lees je wat we al weten over de smartphone.

1. Herkenbare naam en ontwerp

OnePlus heeft de naam van de Nord 2 al bevestigd. Over het ontwerp is officieel nog niets bekend, maar gelekte marketingafbeeldingen en renders geven een goed beeld van de nog onaangekondigde smartphone.

Uit de plaatjes blijkt dat de Nord 2 veel lijkt op zijn voorganger, met subtiele verschillen. Zo heeft het toestel ‘maar’ drie camera’s op de achterkant, waar de Nord er vier heeft. In het gaatje in het scherm zit bovendien ‘slechts’ één selfiecamera. In de Nord zijn dat er twee.

Gelekte marketingafbeeldingen van de Nord 2

De randen rond het scherm van de Nord 2 zijn smaller geworden, waardoor de smartphone er moderner uitziet. Op deze OnePlus Nord 2-renders zie je het toestel van alle kanten, inclusief de achterkant.

2. Krachtige MediaTek-processor

Een opvallende keuze is de processor in de Nord 2. OnePlus heeft al bevestigd dat de smartphone draait op een MediaTek Dimensity 1200-chip. Dit betekent dat de Nord 2 de eerste OnePlus-smartphone wordt die geen Qualcomm-processor gebruikt. Hiermee komt er een einde aan de exclusieve samenwerking van zeven jaar.

Voor jou als gebruiker maakt de andere processor niet uit, want de Dimensity 1200 is een krachtige chip die qua prestaties vergelijkbaar is met een geavanceerde Qualcomm-processor. De chip ondersteunt 5G-internet. De originele Nord is overigens ook geschikt voor 5G.

OnePlus Nord 2

3. Oled-scherm met 90Hz en hdr

OnePlus heeft al meer specificaties dan de processor aangekondigd. Zo geeft de fabrikant aan dat de Nord 2 beschikt over een 6,43 inch-scherm met hdr10+ certificering. Die hdr-certificering betekent dat het scherm een groter contrast en hogere helderheid heeft, waardoor beelden er mooier uitzien.

Ook is bekendgemaakt dat de Nord 2 een oled-scherm gebruikt met een verversingssnelheid van 90Hz. Het display vernieuwt zichzelf dus 90 keer per seconde, waardoor het scherm soepeler overkomt.

Steeds meer midrange smartphones beschikken over een 120Hz-display. Zo verkopen onder meer Xiaomi en Realme scherp geprijsde toestellen met een vloeiender scherm. OnePlus – dat al een jaar 120Hz-schermen in zijn dure smartphones stopt – volgt dit voorbeeld dus nog niet.

4. Sneller opladen

Grote kans dat de OnePlus Nord 2 via de usb-c-kabel kan opladen met 65 Watt. Dat zou aanzienlijk sneller zijn dan de originele Nord (30 Watt) en ook sneller dan de meeste concurrerende smartphones.

De ondersteuning voor 65 Watt-snelladen ligt voor de hand omdat alle duurdere OnePlus-toestellen van vorig jaar dit kunnen. Betaalbare modellen als de OnePlus Nord N10 5G laden met 30 Watt, dus het zou logisch zijn dat OnePlus zijn nieuwste midranger een upgrade geeft.

De krachtigere oplader betekent dat de accu sneller vol zit. Zo heeft de OnePlus 8T (65 Watt) iets meer dan dertig minuten om helemaal op te laden. De Nord N10 5G met een bijna even grote accu maar 30 Watt-oplader doet er ruim zeventig minuten over.

OnePlus Nord

5. Presentatie op 22 juli

Tot slot de aankondiging van de OnePlus Nord 2. De fabrikant heeft al aangegeven dat de Nord 2-presentatie op 22 juli plaatsvindt via een online evenement. Dit evenement start om 16:00 Nederlandse tijd.

Over een adviesprijs is nog niets zinnigs te zeggen. De originele Nord werd uitgebracht vanaf 399 euro. Een model met meer werk- en opslaggeheugen kostte destijds 499 euro. Het is aannemelijk dat de Nord 2 ongeveer even duur wordt als zijn voorganger.

Over de OnePlus Nord

Wil je niet wachten op de OnePlus Nord 2? Dan is de originele Nord het bekijken waard. Het toestel is bijna een jaar oud en daarom in prijs gezakt. Maar omdat OnePlus nog een Android 12-update en twee jaar beveiligingsupdates uitbrengt, kan de smartphone nog een tijd mee. Je kan de OnePlus Nord los kopen voor 369 euro of de Nord met abonnement in huis halen.

Als je wil weten hoe de smartphone anno 2021 bevalt, kun je hier onze uitgebreide reviewupdate van de OnePlus Nord lezen. Of check onze videoreview hieronder.

OnePlus Nord review: de juiste richting in het middensegment

Lees het laatste nieuws over OnePlus:

Je leest een artikel dat eerder op onze website is verschenen. We hebben de informatie bijgewerkt en het artikel opnieuw gepubliceerd.

Bron afbeelding: 91mobiles
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus Nord
OnePlus Nord

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu