De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

OnePlus X ontvangt voorlopige update naar Android 6.0

Thomas Haenen
22 augustus 2016, 15:19
2 min leestijd
OnePlus X ontvangt voorlopige update naar Android 6.0

Android 6.0 Marshmallow is nu eindelijk ook beschikbaar voor de OnePlus X. Bezitters van het toestel hebben er lang op moeten wachten, maar kunnen nu aan de slag met een voorlopige update.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus X Android 6.0-update

Het gaat om een zogenaamde community update voor de OnePlus X. Het is in feite een voorlopige versie van de nieuwe software die nog niet helemaal naar behoren werkt. De update biedt ook nog enkele nieuwe icoontjes en verschillende verbeteringen die ervoor moeten zorgen dat Android soepeler loopt. De update kan gedownload worden via de website van de fabrikant.

Volgens OnePlus beschikt deze voorlopige versie onder andere over een incomplete vertaling. Daarnaast werken apps van andere ontwikkelaars mogelijk niet helemaal goed en gaat de ontvangst er in sommige regio’s op achteruit na het installeren van de update. De uiteindelijke versie van de update, die vermoedelijk binnen enkele weken verschijnt, lost deze problemen op.

oneplus x release

Met de update beschikken OnePlus X-bezitters eindelijk over Android 6.0. Hoewel de fabrikant gewoonlijk snelle updates uitbrengt voor zijn toestellen, heeft het bij de X om onbekende redenen wel erg lang geduurd. Google bracht Marshmallow in oktober 2015 uit en pas tien maanden later lijkt OnePlus klaar om de update voor de telefoon uit te rollen. De onlangs verschenen OnePlus 3 draait uit de doos op Android 6.0.

De OnePlus X Android 6.0-update introduceert onder andere de Doze-modus, die het accuverbruik op standby moet beperken. Ook worden individuele app-permissies toegevoegd, waarmee je beter inzicht krijgt over de gegevens die de apps op je toestel kunnen inzien. De update voegt ook nog de OnePlus Music Player en OnePlus Gallery toe, voor respectievelijk muziek en foto’s.

Meer over de OnePlus X

De OnePlus X is het instapmodel van de Chinese fabrikant. Het toestel biedt een 5 inch-scherm met Full HD-resolutie, een 13 megapixel-camera en 16GB opslagruimte. De X heeft dezelfde hardware als de originele OnePlus One, inclusief de inmiddels bijna drie jaar oude Snapdragon 801-chip van Qualcomm. Het toestel wordt via de site van de fabrikant momenteel verkocht voor 239 euro.

Het laatste nieuws over OnePlus

Bron: OnePlus
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus X
OnePlus X

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu