Eindelijk: OnePlus X krijgt update naar Android 6.0

Thomas Haenen
29 september 2016, 12:09
1 min leestijd
Eindelijk: OnePlus X krijgt update naar Android 6.0

Bezitters van de OnePlus X hebben er lang op moeten wachten. De smartphone wordt vanaf deze week eindelijk voorzien van Android 6.0 Marshmallow, bijna een jaar na de introductie van het toestel.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus X Android Marshmallow-update beschikbaar

De OnePlus X-update wordt vanaf vandaag geleidelijk wereldwijd uitgerold, zo maakt de fabrikant bekend via zijn forum. Gebruikers krijgen automatisch een notificatie zodra de Oxygen OS 3.1.2-update beschikbaar is voor hun toestel. Omdat het om een geleidelijke update gaat, kan het enkele dagen tot weken duren voordat iedereen met de software aan de slag kan.

Na het installeren zijn gebruikers voorzien van Android 6.0 Marshmallow. Deze versie van Android introduceert onder andere verbeterd permissiebeheer, waardoor je meer inzicht krijgt in de data die je apps gebruiken. Ook wordt het accuverbruik op standby teruggebracht.

marshmallow groei

Daarnaast biedt OnePlus zelf enkele kleine verbeteringen. Zo zijn er nieuwe icoontjes voor meegeleverde apps en is de launcher iets gebruiksvriendelijker gemaakt. Ook wordt het toestel voorzien van de laatste Android-beveiligingsupdate en verschillende kleine snelheidsverbeteringen. De OnePlus Music Player en Gallery, twee nieuwe apps, worden ook automatisch geïnstalleerd.

Lang wachten op OnePlus X-update

De update heeft ontzettend lang op zich laten wachten. De OnePlus X is sinds eind 2015 verkrijgbaar, toen Android 6.0 al enkele maanden beschikbaar was. Het bedrijf introduceerde vorige maand een voorlopige versie van update. Uiteindelijk verschijnt de update niet alleen bijna een jaar na de introductie van Android 6.0, maar zelfs enkele weken nadat Google Android 7.0 beschikbaar heeft gemaakt voor fabrikanten. Zo loopt de OnePlus X ondanks de update dus alsnog één versie achter. Of en wanneer de OnePlus X een Android Nougat-update krijgt, is onbekend.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Bron: OnePlus
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus X
OnePlus X

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu