Dit is hoe OnePlus zijn smartphones sneller gaat updaten

Thomas Haenen
5 september 2016, 10:40
2 min leestijd
Dit is hoe OnePlus zijn smartphones sneller gaat updaten

OnePlus heeft een plan ontwikkeld om zijn smartphones sneller van updates te kunnen voorzien. Daarbij worden Oxygen OS en Hydrogen OS, de twee Android-varianten van het bedrijf, de komende tijd samengebracht.

Lees verder na de advertentie.

Snellere OnePlus-updates

Oxygen OS en Hydrogen OS zijn varianten op Android die op de smartphones van OnePlus te vinden zijn. Oxygen OS is de variant die we in het Westen zien op onze toestellen. Deze software biedt slechts beperkte aanpassingen ten opzichte van de stockversie van Android, zoals het door Google wordt geleverd. Hydroge nOS is op alle Chinese smartphones van het bedrijf te vinden en biedt wel forse aanpassingen. Het is vergelijkbaar met bijvoorbeeld Huawei’s EmotionUI-software: compleet andere menu’s, aangepaste kleuren en verschillende opties.

Het bedrijf denkt hiermee beter de verschillende markten tegemoet te komen. In Aziatische landen prefereren consumenten een aangepaste interface met veel kleur, terwijl de vrij technische fans van OnePlus in het Westen graag een opgeruimder Android zien. Twee versies van Android ontwikkelen betekent echter ook twee keer zoveel werk en dat begint voor problemen te zorgen bij OnePlus.

OnePlus 3 Android 7.0-update

Het bedrijf wist zijn smartphones in het verleden snel van updates te voorzien, maar inmiddels is dat al lang niet meer zo. De OnePlus X, die eind vorig jaar verscheen, kreeg pas vorige maand een update naar Android 6.0 Marshmallow. Dat terwijl diezelfde week al Android 7.0 Nougat verscheen. Wanneer bijvoorbeeld de OnePlus 3 een Android 7.0-update krijgt, is ook nog onbekend.

Daarom zal OnePlus in de komende maanden zijn twee varianten op Android samen proberen te brengen. Oxygen OS en Hydrogen OS worden in de toekomst één Android-versie, wat het mogelijk maakt om snellere OnePlus-updates uit te brengen voor alle klanten van het bedrijf wereldwijd.

Dat heeft echter als bijkomstig gevolg dat Oxygen OS de komende tijd enkele aanpassingen zal ondergaan. In een voorlopige versie van de software die de fabrikant beschikbaar heeft gesteld zijn bijvoorbeeld al meer kleuren en aangepaste icoontjes te vinden. Puristen op het XDA Developers-forum hebben aangegeven het niks te vinden. OnePlus zegt de feedback de komende maanden goed in de gaten te houden en belooft er rekening mee te houden.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus Three
OnePlus Three

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu