De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Play Store-update vernieuwt Populairste Apps-overzicht

Thomas Haenen
21 november 2016, 9:01
1 min leestijd
Play Store-update vernieuwt Populairste Apps-overzicht

Google lijkt wederom te experimenteren met het design van de Play Store. Een nieuwe update voorziet het overzicht van populaire apps van een frisser uiterlijk.

Lees verder na de advertentie.

Play Store populaire apps

Het nieuwe uiterlijk van de Play Store-lijsten is vooral iets compacter, zo meldt Android Police. Zat er eerst nog wat witruimte tussen de icoontjes van verschillende applicaties, nu zit alles net wat meer op elkaar gepropt. Daardoor kunnen er meer apps tegelijk in beeld getoond worden.

Daarnaast is er een schakelaar toegevoegd om geïnstalleerde apps wel of niet te tonen. Het overzicht van populaire applicaties staat namelijk vol met bekende namen als Facebook en WhatsApp, dus de kans is groot dat er soms weinig interessants tussen staat. Kies je ervoor om geïnstalleerde apps te verbergen, dan zul je alleen nog maar applicaties voorbij zien komen die nog niet op je toestel staan.

Play Store Populaire Apps

De Play Store populaire apps-update lijkt geleidelijk wereldwijd uitgerold te worden. Vooralsnog is het slechts zichtbaar voor een klein groepje gebruikers. Vermoedelijk is de rest van de wereld binnen enkele weken aan de beurt.

Google heeft in de voorbij weken verschillende relatief grote updates uitgerold voor de Play Store, met tal van nieuwe features. Zo zijn de zoekresultaten aangepast, de voorpagina van de Play Store en is zelfs het installatieproces licht gewijzigd. Aanpassingen in de Play Store worden automatisch uitgerold naar gebruikers; de updates worden vanzelf geïnstalleerd.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu