De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Galaxy Core 2 Duos biedt dualsim en KitKat voor 200 euro’

Gijs Ettes
28 april 2014, 16:07
1 min leestijd
‘Galaxy Core 2 Duos biedt dualsim en KitKat voor 200 euro’
Samsung Galaxy Core 2 Duos

Naar verwachting verschijnt er op korte termijn een nieuwe budgettelefoon van Samsung met dualsim-ondersteuning, de Galaxy Core 2 Duos. De opvolger van de populaire Galaxy Core die Samsung in mei vorig jaar uitbracht, heeft een iets groter 4,5 inch-scherm met een vrij lage resolutie van 800 bij 480 pixels. Dat komt neer op een pixeldichtheid van circa 207 ppi.

Verder is de smartphone voorzien van 512MB aan werkgeheugen, een 1,2GHz quadcore-processor en 4GB aan uitbreidbare opslagruimte. Met een micro-sd-kaart is het geheugen uit te breiden tot maximaal 64GB. De goedkope smartphone beschikt over een 5-megapixel-camera met ledflitser aan de achterzijde en een vga-frontcamera voor korrelige selfies. De specs van het toestel zijn allesbehalve high-end, maar daar is de prijs dan ook naar: de Galaxy Core 2 Duo kost waarschijnlijk rond de 200 euro.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy Core 2 Duos

Helaas biedt de Galaxy Core 2 Duos geen 4G-ondersteuning, maar het Samsung-toestel draait wel standaard op de laatste versie van Android 4.4 (KitKat). Verder is er een 2000 mAh-accu aanwezig en met 129,7 bij 67,9 bij 9,8 millimeter is de smartphone redelijk compact. Het gewicht bedraagt 138 gram.

Qua specificaties heeft de Galaxy Core 2 Duos veel weg van de Galaxy Core Advance, die Samsung in december vorig jaar aankondigde. Dat toestel heeft echter een iets groter scherm en 1GB in plaats van 512MB aan werkgeheugen. Ook beschikt de Advance over 4G-ondersteuning.

Lees meer over de Galaxy S Duos en zijn opvolger, de Galaxy S Duos 2.

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Core 2
Samsung Galaxy Core 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu