‘Specificaties en prijzen van Samsung Galaxy M10 en M20 gelekt’
Wouter Nijsen

De nieuwe Galaxy M-reeks van Samsung kwam de afgelopen weken regelmatig in het nieuws, en nu zijn de prijzen en specificaties van de Galaxy M10 en M20 gelekt. De toestellen combineren een lage prijs met prima specificaties.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

‘Samsung Galaxy M20-specificaties gelekt’

De doorgaans betrouwbare website 91Mobiles zegt over de prijzen en specificaties van de Galaxy M20 en M10 te beschikken. De toestellen worden binnenkort aangekondigd en verschijnen waarschijnlijk eerst in India, waarna ze mogelijk ook naar andere landen komen. De Galaxy M-reeks moet de huidige J-serie vervangen en bestaan uit krachtige, maar aantrekkelijk geprijsde smartphones.

De Samsung Galaxy M20 zou omgerekend zo’n 160 euro kosten, wat minder is dan de Galaxy J4 Plus, de goedkoopste smartphone die Samsung vorig jaar in Nederland uitbracht. Dit toestel kostte bij de release 189 euro, maar is inmiddels voor een aantal tientjes minder verkrijgbaar.

Volgens de bron krijgt de Galaxy M20 een groot 6,3 inch-scherm met een kleine notch en resolutie van 2340 bij 1080 pixels. De smartphone zou beschikken over de Exynos 7885-chip, die we kennen van de Galaxy A8 (2018) en Galaxy A7 (2018) van vorig jaar. Ook aanwezig is een grote 5000 mAh-accu, 13 megapixel-camera aan de achterkant, 5 megapixel-frontcamera en 32 of 64GB aan opslag. Een vingerafdrukscanner ontbreekt helaas.

Galaxy M10 is nog goedkoper

Samsung komt ook met de Galaxy M10, een nog goedkoper toestel met een adviesprijs van omgerekend 110 euro. De smartphone heeft minder krachtige hardware, in de vorm van een Exynos 7872-chip, 3GB RAM en 32GB aan opslag. Naar verluidt maakt de M10 foto’s met de 13 en 5 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorkant. Het display is met 6,2 inch lekker groot, maar heeft een relatief lage resolutie van 1520 bij 720 pixels. Ook is de accu met een capaciteit van 3400 mAh fors kleiner.

Opvallend is dat beide smartphones nog op Android 8.1 (Oreo) draaien, terwijl het nieuwere 9.0 (Pie) al een aantal maanden beschikbaar is. Mogelijk worden de telefoons kort na de release alsnog bijgewerkt naar de nieuwste Android-versie. Samsung bracht afgelopen weekend een Pie-update uit voor de Galaxy Note 9.

Blijf op de hoogte van de Galaxy M-reeks door je in te schrijven voor de Android Planet-nieuwsbrief, of download onze app om het laatste nieuws te lezen.

Meer over Samsung

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.